Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Рецепти Мило з мильної основи

Мило "з основи"


Нижче наведено шість основних кроків, дотримання яких, допоможе своїми руками виготовляти на домашній кухні справжні витвори мистецтва з мила.


1. Розплавлювання основи: Попередньо необхідно подрібнити основу: порізати на шматочки ножем або натерти на тертці.
Плавити можна двома способами, але в обох випадках основа плавиться без безпосереднього контакту з плитою. Перший варіант: робити це в мікрохвильовій печі, другий розплавляти на водяній бані.
Секрет гарного мила полягає в тому, що нагрівання необхідно здійснювати тільки до того моменту, поки основа не розплавиться.

Ніколи не можна допускати, щоб основа нагрівалася більше ніж до 60-65 ? C. Рекомендуємо використовувати термометр для рідин, щоб мати можливість контролювати процес. Ні в якому разі не можна доводити до кипіння мило, мило пересохне і всю роботу доведеться починати спочатку! Якщо Ви плавити основу в мікрохвильовій печі, рекомендуємо, кожні 30 сек перевіряти температуру.

2. Додавання есенцій: Професіонали радять починати підмішування добавок з есенцій. Тому що в більшій чи меншій мірі, вони можуть змінити колір основи, самим несподіваним чином.

Наприклад, деякі сорти есенції кокосового горіха, призначені спеціально для мила, фарбують білу основу в рожевий колір.

Отже, коли основа вже не піддається нагріванню необхідно ввести есенції, це можуть бути улюблені парфуми, ароматичні ефірні масла, які можна купити в аптеці, або натуральні продукти, такі, як ваніль або мед. Якщо використовуються есенції, придбані в спеціалізованому магазині і призначені спеціально для мила, то приблизна кількість - 1 чайна ложки (5 мл) на кожні 250 грамів основи; якщо точніше - 2%. Якщо використовуєте харчові ароматизатори, то їх кількість можна трохи збільшити.

Майте на увазі, що аромат - справа тонка, а іноді небезпечна! Уважно читайте інструкції на упаковці ефірних олій, та обирайте ті, які не викликають у Вас алергії.


3. Підфарбовування: В якості барвника для виготовлення мила можна використовувати практично все, що може підказати Ваша фантазія. При додаванні харчових барвників варто враховувати, що вони знебарвлюються з часом. Є багато типів барвників, які пропонують спеціалізовані магазини. Барвник слід додавати потроху, тому що при необхідності завжди можна додати колір.
В якості барвника для виготовлення мила можна використовувати практично все, що може підказати Ваша фантазія.


Надлишок барвника - це не тільки марнотратство, але і кольорова піна, і ризик пофарбувати, рушник або банний халат в невідповідний колір ...

4. Інші добавки: Якщо Ви хочете, щоб мило, зроблене своїми руками, мало зволожуючі властивості, можна додати різні рослинні олії, наприклад, мигдальну олію, масло паростків пшениці з вітаміном E, олія манго і т.д. Не варто подавати більше однієї столової ложки на 500 грамів основи. На цьому етапі також можна додати компоненти, які Ви вибрали як скрабу, це може бути мелена кава, цукор, мелені трави або щось інше.

Додавання занадто великої кількості масел сприяє тому, що мило виходить дуже м'яким і вологим, і, отже, не твердне.

5. Розливання у форми: Як форма підійде будь-яка кухонная формочка, пластикові коробочки або лоточки від сиру, масла або паштету. Також можна використовувати комірки з коробок шоколадних цукерок, формочки для льоду або дитячі пісочні формочки. Підійде будь-що, просто озирніться навколо!! Щоб надалі легше було витягати висохле мило з формочок, їх варто змастити кукурудзяним маслом або рідким вазеліном.

Якщо бажаєте, можете поекспериментувати, прикрашаючи Ваше мило. Пропонуємо використовувати формочки з якимось рельєфом, тоді в поглиблення піпеткою або пензликом нанесіть масу без барвника, після додавання барвника в основну масу, продовжуйте заповнення форми.

Як тільки мило буде розлите у форми, на його поверхні можуть утворитися бульбашки повітря. Слід заздалегідь приготувати пульверизатор зі спиртом (можна використовувати горілку). Одного натискання на пульверизатор достатньо, щоб бульбашки осіли миттєво.

6. Витягування з формочок: Якщо Ви забули змастити форму, то треба буде попрацювати, щоб витягти з неї мило цілим шматком. Але якщо формочки попередньо були змащені, то після декількох днів сушіння, не важко, вийняти з них мило.

Якщо виникнуть труднощі з тим, щоб витягти мило, рекомендуємо помістити формочку на 5 хвилин в морозильну камеру (але не більше того!), після чого обдати формочку гарячою водою, після цих нескладних процедур мило має легко відокремитися.

Мило готове до використання, як тільки воно затвердіє. Якщо Ви не збираєтеся одразу ж його використовувати для прийняття найкращого в Вашому житті душу, варто повністю загорнути брусок в поліетиленову плівку, щоб мило не висохло.

Додати коментар

Захисний код
Оновити