Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Властивості масел/сухоцвітів Базові (жирні) масла Арахісова олія

Арахісова олія

Перейти на сторінку базових олій


1. Коротка інформація (зміст)


Широко застосовується в косметології, медицині та харчовій промисловості, що говорить про його корисні властивості. Тонізує та пом'якшує шкіру, покращує пам'ять, нормалізує сон та багато іншого.
Лікувальні властивості: Її застосовують для нормалізації обмінних процесів в тканинах, зміцнення стінок кровоносних судин, зволоження і живлення шкіри, попередження старіння. Може використовуватися для лікування сонячних опіків Детальніше...
Складники:
Склад олії включає в себе: вітаміни груп A, D, Е, В1, В2, РР Детальніше...
Протипоказання: Протипоказане людям, що страждають алергією на горіхи, а також хворим на бронхіальну астму. Людям, страждаючим захворюваннями суглобів (подагра, артрити, артрози) і підвищеним згортанням крові, цей рослинний продукт слід вживати з обережністю.
Рецепти:
Товари:

Поєднання: Може застосовуватися в чистому вигляді та з натуральними ефірними оліями: сандал, рожеве дерево, грейпфрут, лимон, бергамот, ялівець тощо. Детальніше...

Цікава стаття: Вагітним шкодить арахісова олія


2. Детальна інформація і цікаві статті (вверх)

Арахісову олію добувають холодним методом, що дозволяє не втратити поживні мікроелементи та вітаміни. Не містить холостерину.

Володіє антистресовими та антидепресивними властивостями, яка підвищує настрій та імунітет. Олію дуже часто включають в дієтичні програми, оскільки добре виводить шлаки та сприяє покращенню обміну речовин. Проте вагітним жінкам не рекомендується часте вживання цієї олії. Більш детальна інформація наведена нижче.


2.1 Лікувальні властивості (детально) (вверх)

Арахісова олія являється хорошим зволожуючим та живильним засобом, тому високо цінується в косметиці. Дуже добре засвоюється, не залишає на шкірі відчуття жирності, сприяє її пом'якшенню. Надає шкірі еластичність і пружність. Олійка сприяє відновленню захисних функцій епідермісу, а також запобігає передчасному старінню шкіри, пов'язаним з порушенням гормонального балансу або впливом ультрафіолетових променів.

Застосовують олію для нормалізації обмінних процесів в тканинах, зміцненню стінок кровоносних судин, зволоження і живлення шкіри, захисту від дії  шкідливих організму мікрочастинок (вільних радикалів) та попередження старіння.

Ефективно використовується для дитячої шкіри та живлення пофарбованого і пошкодженого волосся.

Арахісовова олія широко застосовується в медицині:
- Виконує заспокійливу дію на нервову систему, покращує її роботу
- При лікуванні гнійних ран, що загоюються
- Підвищує потенцію і лібідо
- Стимулює м'язову активність
- Покращує пам'ять, увагу і слух
- Знижує рівень холестерину в крові
- Має цілющу дію при захворюваннях серцево-судинної системи та порушеннях кровотворних функцій
- Корисна при ішемічній хворобі серця
- Корисна при втомі, безсонні, роздратуванні, апатії
- Нормалізує роботу нирок і жовчного міхура, одна з найкращих жовчогінних засобів
- Перешкоджає утворенню тромбів
- Складає основу дієт для зниження ваги
- Рекомендується людям, страждаючим надмірною вагою, шлунково-кишковими проблемами, хворобами печінки і нирок, цукровим діабетом

Олія широко використовується в харчуванні для: смаження, фритюру, заправки салатів,  приготування соусів, всіляких видів холодних страв. Особливо добра в стравах з тіста.


2.2 Складники (вверх)

Хімічний склад (основні компоненти):
- Клітковина
- Бетаїн
- Фітостероли
- Фосфоліпіди
- Поліфеноли
- Вітаміни групи А, Е, B1, В2, B3, B4, B5, B8, B9, РР
- Калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, мідь, йод, кобальт та інші мінеральні речовини

Жирнокислотний склад:
- Олеїнова кислота (Омега-9) - 50-60%
- Поліненасичена лінолева кислота (Омега-6) - 15-30%
- Пальмітинова, стеаринова, арахісова, лігноцеринова кислоти - біля 20%
- Альфа-ліноленова кислоти - менше 1%

Поліненасичені кислоти Омега-6 і Омега-9 в комплексному поєднанні сприяють зміцненню імунітету, покращенню роботи серця і кровоносних судин, поліпшенню функціонування статевої та нервової систем, нормалізації гормонального балансу та рівня холестерину в крові.

Арахісова олія є відмінним джерелом вітамінів-антиоксидантів А і Е, які в комплексному поєднанні добре впливають на стан кровоносних судин і шкіряних покривів, сприяють поліпшенню роботи органів зору, а також надають муностимулюючу, протизапальну і ранозагоювальну дію.

Тут містяться вітаміни групи B необхідні для здоров'я шкіри, нігтів і волосся, для хорошого зору і міцного імунітету.

Варто відзначити, що арахісова олія містить дуже багато холіну (вітаміну B4), необхідного організму людини для синтезу фосфоліпідів (попереджувальних жирову інфільтрацію печінки і розвиток жовчнокам'яної хвороби), протеїнів і нейротрансмітера ацетилхоліну, який забезпечує оптимальну та злагоджену роботу нервової системи.

Досить багато міститься і жиророзчинного вітаміну D, необхідного для повноцінного росту і регенерації кісткової тканини.

Бетаїн сприяє оптимальному засвоєнню білків, і в значній мірі покращує роботу печінки.


2.3 Поєднання та застосування (вверх)

Може застосовуватися в чистому вигляді і в складі сумішей з іншими жирними оліями, а також як базове для створення композицій з натуральними ефірними оліями.

1. Для масажу: 2 ч. л. основи "Арахісова олія" і 1 ч. л. основи "Олія Звіробію", при сухій шкірі додати 3-5 капель ефірних олій сандалу або рожевого дерева, при жирній - 3-5 капель ефірних олій грейпфруту або бергамоту

2. Маска для проблемної шкіри (протизапальна): 1 ч. л. арахісової олії, 4 капель ефірних олій ялівцю, 4 капель петітгрейну (гіркого апельсину), 2 каплі лимону

3. Масаж рук і нігтів: арахісова, гарбузова, обліпихова базові олії підігріти на водяній бані при 38-40 градусів (за Цельсієм)

4. Вечірня ванна, що сприяє приємному розслабленню і міцному сну: 1 ч. л. основи "Арахісова олія", 7-8 капель ефірних масел бергамоту, меліси, ромашки, іланг-ілангу, неролі, апельсину, троянди, герані, базиліку

5. Маска для сухої, чутливої або старіючої шкіри: 20 г основи "Арахісова олія", 6-7 капель ефірного масла ромашки, лаванди, троянди, герані, ялівця, троянди


2.4 Вагітним шкодить арахісова олія (вверх)

Щоденне вживання арахісової олії може згубно відбитися на наступних поколіннях. Зокрема, вживанння такої олії вагітними жінками провокує розвиток астми у дітей.

До такого висновку прийшли голландські вчені, проаналізувавши результати дослідження. В експериментах фахівців участь брали майже три тисячі вагітних жінок і дітей віком до восьми років.

Куратор дослідження Саскіа Віллерс та її колеги з університету Утрехтського вивчили дані про раціон харчування вагітних жінок, отримані під час опитування учасниць. Учені спостерігали за розвитком дітей-добровольців протягом восьми років. Вони збирали дані про особливості їхнього харчування, а також реєстрували випадки розвитку астми.

Порівнявши отримані відомості, дослідники з'ясували, що при регулярному вживанні арахісової олії й інших продуктів із горіхів під час вагітності ризик розвитку астми у дитини підвищувався в понад півтора рази. Щоденне вживання фруктів, навпаки, на 18% зменшувало можливість придбання цього захворювання. Водночас вживання інших продуктів не робило істотного впливу на частоту розвитку астми, повідомили вчені.

Дослідники вважають, що дія сильних алергенів, зокрема арахісу, під час вагітності може негативно вплинути на розвиток дихальних шляхів, а також імунної системи майбутньої дитини. Автор дослідження наголосила, що нині майбутнім матерям не рекомендують дотримуватися строгої низькоалергенної дієти, оскільки таке харчування може призвести до дефіциту вітамінів і мікроелементів, необхідних для нормального розвитку плоду. Проте, обмеження вживання арахісової олії під час вагітності може виявитися корисним для майбутньої дитини.

За результатами нового дослідження, у дітей тих жінок, які дотримувалися під час вагітності середземноморської дієти, рідше розвивалася астма й алергія.
Традиційна середземноморська кухня багата на вирощені на землі продукти: овочі, фрукти, хліб із цілісної пшениці, боби, горіхи, а також оливкову олію і рибу. Прихильники такого харчування рідко вживають молочні продукти та яйця, ще рідше – біле м'ясо і практично не їдять червоного м'яса.

Досі вже з'являлися відомості, що така кухня знижує захворювання на астму й алергію у дітей. Проте, ще не було вивчено здоров'я дітей, матері яких під час вагітності харчувалися середземноморською їжею.

Дослідження проводилося в Греції, і в ньому взяли участь 460 вагітних жінок, починаючи від моменту вагітності й закінчуючи періодом, коли їхнім дітям виповнювалося 6 років. У дітей тих мам, які строго дотримувалися такого харчування, рідше розвивалася астма й алергія. Якщо мами під час вагітності їли щонеділі понад 8 порцій овочів, то у їхніх малюків не розвивалася астма взагалі. (вверх)

Додати коментар

Захисний код
Оновити