Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Властивості масел/сухоцвітів Базові (жирні) масла Олія Баобаба

Олія Баобаба

Перейти на сторінку базових олій


1. Коротка інформація (зміст)


Має регенеруючу, ранозагоювальну, протизапальну, живильну, тонізуючу дію. Сприяє усуненні свербіння, запобігає утворенню рубців. Сприяє відновленню і зміцненню сухих і ламких волосся і нігтів.
Лікувальні властивості:Олія активно зволожує шкіру будь-якого типу. Підвищує еластичність, відновлює текстуру шкіри при вікових змінах. Захищає шкіру від передчасного старіння, зменшує плями і рубці. Детальніше...
Складники:Містить вітаміни групи А, Е, F, D, С Детальніше...
Протипоказання:Індивідуальна непереносимість
Рецепти:
Товари:
Поєднання:Можна використовувати як самостійний засіб, а також у поєднанні з ефірними оліями: іланг-іланг, герань, роза, рожеве дерево,  лаванда, мандарин Детальніше...

Цікава стаття: Баобаб - дерево, що росте вверх корінням


2. Детальна інформація і цікаві статті

Масло дістають хододним методом з насіння плодів. Баобаб - дерево, яке росте вверх корінням. Детальніше дивіться нижче.


2.1 Лікувальні властивості (детально) (вверх)

Олія насіння баобаба має такі властивості:
- відновлюючу
- ранозагоюючу
- протизапальну
- поживну
- тонізуючу

Олія насіння баобаба застосувується для:
- догляду за волоссям
- догляду за чутливою, роздратованою, сухою шкірою
- усунення запалень, свербіння, загоєння ранок, тріщин на шкірі
- запобігання утворення рубців на шкірі
- повсякденного догляду за шкірою з метою профілактики старіння шкіри, її в'янення і утворення зморшок
- поліпшення кольору обличчя
- догляду за нігтями (зміцнення і запобігання ламкості)


2.2 Складники (вверх)

Хімічний та жирнокислотний склад:
- Вітаміни групи А, Е, F, D, С
- Лінолева кислота - 32.05%
- Ліноленова кислота - 0.18%
- Олеїнова кислота - 32.06%
- Пальмітинова кислота - 25.4%
- Пальмітолеіновая кислота - 0.15%
- Стеаринова кислота - 3.32%


2.3 Поєднання та застосування (вверх)

Масло Баобаба може застосовуватися у вигляді аплікацій, масок, змазувань в чистому вигляді, у складі сумішей з іншими маслами, чи як базове масло зефірними маслами для приготування масажних і косметичних сумішей, для збагачення готових косметичних засобів: кремів, масок , шампунів, бальзамів.

1. Маски, аплікації, змазування: масло Баобаба використовується в чистому вигляді, в суміші з іншими рослинними і ефірними (1-2 краплі на столову ложку жирової основи) маслами (за показаннями). Серветки, змочені маслом, накладати на проблемні ділянки шкіри на 10-20 хв

2. Догляд за волоссям: масло Баобаба, бальзамом для волосся в пропорції 1:10, 3-5 капель ефірних олій іланг-іланг, герань. Нанести на волосся, втерти легкими рухами і залишити на 5-10 хв, потім змити

3. Загоєння і відновлення шкіряних подразнень: масло-основа "Баобаб" 1 ст. л., 1-2 каплі ефірного масла лаванди

4. Запобігання рубців і розтяжок: масло-основа "Баобаб" 10 мл, 2-3 каплі ефірного масла мандарину


2.4 Баобаб - дерево, що росте вверх корінням (вверх)

Мешканець африканських саван баобаб (Adansonia digitata) вражає своїми розмірами: ширина стовбура близько 10 м, а крони - всі 40, при невеликій висоті дерева (до 20 м). Ще недавно вважали, що живе баобаб 4-5 тис. років, але це не підтвердилося: століття його - "всього" лише близько 1 тис. років.


У сухий період баобаб скидає листя і має тоді вигляд дерева, що росте вгору корінням. Африканська легенда свідчить:

"Творець посадив баобаб у долині річки Конго, але дерево стало скаржитися на вологість. Тоді Творець пересадив його на схил Місячних гір, але і тут баобаб не був задоволений. Розсердившись на постійні скарги дерева, Бог вирвав його і кинув на суху африканську землю. З тих пір баобаб і росте вгору корінням."

У посушливий сезон баобаб покритий їстівними плодами, схожими на великі огірки.


Саме з їхнього насіння добувають жирну олію. Зграї павіанів цілі дні проводять час на баобабі, збираючи плоди і ласуючи кислуватою м'якотю, освіжаючою у спеку. За це баобаб прозвали "мавпячим хлібним деревом".

Стволи у баобаба зазвичай порожнисті, вигнуті всередину. Часом вони можуть наповнюватися водою, перетворюючись на "природні бутлі" величезного розміру. Під час посухи змучені спрагою слони часто трощать баобаби бивнями, шукаючи воду.

Німецький натураліст Бернгард Гржимек писав: "Коли я бачу серед опаленою сонцем рівнини зламаний слонами, що звалився баобаб, я думаю про те, що ось зараз десь поруч павіан розламує тверду оболонку плода баобаба і впускає на землю насіння. Велика частина їх загине. Але одне-два зможуть укорінитися в сухому грунті." (вверх)

Додати коментар

Захисний код
Оновити