Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Властивості масел/сухоцвітів Базові (жирні) масла Олія Кешью

Олія Кешью

Перейти на сторінку базових олій


1. Коротка інформація (зміст)


Має тонізуючу, антисептичну, протикашльову, болезаспокійливу і протизапальну дію при ревматизмі, зубному болі і екземі.. Володіє гормонотропною властивостю.
Лікувальні властивості: Поживний, омолоджуючий засіб. Сприяє усуненню тріщин шкіри на руках, ламкості нігтів, сверблячки шкіри голови і тіла, відновленню еластичності шкіри, зміцненню і росту волосся. Детальніше...
Складники: Містить вітаміни В1, В2, E, РР Детальніше...
Протипоказання: Індивідуальна непереносимість.
Рецепти:

Товари:

Поєднання: Можна використовувати в чистому вигляді та в поєднанні з ефірними оліями Детальніше...
Цікава стаття: Плоди кешью

2. Детальна інформація та цікаві статті (вверх)

Олію добувають холодним методом, що дозволяє не втратити поживні мікроелементи та вітаміни. Плоди цього дерева доволі цікаві, оскільки складаються з яблука та горіха. Детальніше можна ознайомитись у нижче описаній статті.


2.1 Лікувальні властивості (детально)

Олія має тонізуючу, антисептичну, протикашльову, гормонотропну властивості. Її здавна використовують у медицині самостійно або у складі препаратів як болезаспокійливий і протизапальний засіб при ревматизмі, зубного болю і екземі. У ряді країн використовуюється в комплексному лікуванні респіраторних та алергічних захворювань (астми, бронхіту, грипу), гіпертонічної хвороби, цукрового діабету, імпотенції, а також шлунково-кишкових захворювань.

Масло Кешью є ефективним поживним і омолоджуючим засобом для в'ялої, втомленої, в'янучої шкіри, запобігає появі зморшок і сприяє їх усуненню. Покращує колір обличчя.

Олійка показано для швидкого усунення подразнень після впливу агресивних атмосферних факторів (вітер, холод, сонячний опік). Сприяє усуненню тріщин шкіри на руках, ламкості нігтів, сверблячки шкіри голови і тіла, затвердінь (натопташі, сухі мозолі) і відновленню еластичності шкіри у проблемних ділянках.

Олійка також сприяє зміцненню і росту волосся. Особливо ефективна по догляду за ламким й тьмяним волоссям.

Для аплікацій і змащування бородавок використовують як чисту олію Кешью, так і аромасуміші на її основи з додаванням ефірних олій (наприклад, чайного дерева, лаванди або меліси).


2.2 Складники (вверх)

Хімічний склад (основні компоненти):
- 21% білків, 47% жирів, 22% вуглеводів
- вітамани В1, В2, E, РР
- залізо, цинк, фосфор, кальцій
- каротин

Жирнокислотний склад:
- насичені жирні кислоти:
1. пальмітинова кислота (9-14,2%)
2. стеаринова кислота (9%)
- мононенасичені жирні кислоти:
1. пальмітолеіновая кислота (0,4%)
2. олеїнова кислота (57,3-65,1%)
- поліненасичені жирні кислоти:
1. лінолева кислота (18-20%)
2. альфа-ліноленова кислота (0,3-0,8%)


2.3 Поєднання та застосування (вверх)

Можна використовувати як у чистому вигляді, так і у складі сумішей з іншими жирними оліями або як базову основу для створення композицій з натуральними ефірними оліями, а також для збагачення косметичних засобів - кремів, масок, шампунів, бальзамів.

1. Масаж: можна використовувати для будь-якого типу шкіри в чистому вигляді або в суміші з іншими рослинними оліями (персиковою, мигдальною, абрикосовою, виноградних кісточок), а також з додаванням ефірних масел

2. Для масажу волосистої частини голови: змішувати масло горіха Кешью з маслом Жожоба в співвідношенні 1:1

3. Збагачення косметичних засобів: до 10 г крему, 10 мл тоніка або лосьйону додати 5-10 мл масла горіха Кешью; на 100 мл шампуню або бальзаму для волосся додати 7-10 мл олії

4. Догляд за волоссям: змішати олію з бальзамом для волосся або шампунем у співвідношенні 1:10, нанести на волосся, втерти легкими рухами, залишити на 5-10 хв, потім змити


2.4 Плоди кешью (вверх)

Кешью, або акажу, або анакардіум західний (Anacardium occidentale) родом з Бразилії, належить до сімейства анакардієвих. Це дуже декоративне, розкидисте, швидкоростуче дерево з низько розташованими гілками і густою кроною, що досягає в природі висоти 7-12 м.

Листя кешью овальної форми, 10-20 см в довжину і 5-10 см завширшки.

Дрібні ароматні квітки розпускаються навесні або на початку літа. Квітки жовто-рожеві. Плоди дозрівають через три місяці після цвітіння.

Плід кешью дуже незвичайний на вигляд і складається ніби з двох частин: великої роздутої квітконіжки (їстівна частина, називається яблуко кешью або яблуко-акажу) і, власне, "справжнього" плоду - горіха кешью у вигляді невеликої зігнутої кістянки з насінням. При дозріванні плоди опадають.

Яблука-акажу необхідно вживати в їжу відразу після опадання, оскільки вони дуже швидко псуються. Яблуко кешью грушоподібної форми (7-10 см завдовжки і близько 5 см в діаметрі), покрите восковою шкіркою - жовтою, помаранчевою чи червоною. М'якоть його жовта, волокниста, в'язка, дуже соковита, має кисло-солодкий смак і аромат. Яблука кешью їдять у свіжому вигляді, а з їх соку роблять желе, освіжаючі напої та вино. Це чудове джерело вітаміну C (у 100 г м'якоті міститься більше 500% від мінімальної добової потреби людини) і мікроелементів.

Горіх кеш'ю довжиною близько 3 см, має загнуту форму, покритий твердою отруйною оболонкою. У процесі дозрівання горіх змінює колір із зеленого на зелено-сірий або зелено-коричневий. Оболонка горіха кешью містить їдке масло, тому горіхи обов'язково обсмажують спеціальним чином до повного випаровування масла (навіть невелика кількість масла може викликати отруєння). Після обжарювання і очищення від шкірки насіння вживають в їжу.

Насіння кешью вважаються одним з найбільш делікатесних видів горіхів, вони містять багато олії і білка.

Кешью любить пряме сонце або легку півтінь.

Кешью культивується у тропіках, всі частини цієї корисної рослини знаходять застосування: яблука-акажу використовуються як фрукти, насіння вживаються та експортуються як цінні горіхи; з шкаралупи насіння видобувається лікувальне масло-акажу (кардойль); деревина стійка до гниття і йде на виготовлення різноманітних виробів, зі стовбурів старих дерев видобувається камедь.

Кешью - це єдиний в світі горіх, який визріває не всередині плоду, а зовні!

Горіх кеш'ю добути самостійно неможливо без шкоди для свого здоров'я. Між шкаралупою і оболонкою, за якою ховається горіх, міститься дуже їдка речовина кардол, яка при контакті зі шкірою викликає серйозні дерматологічні проблеми: шкіра покривається надзвичайно хворобливими опіками-пухирями. Крім того, горіхи ще якось обробляють, щоб очистити від цієї їдкою гидоти. Причому, обробку проводять виключно в респіраторі.



Додати коментар

Захисний код
Оновити