Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Властивості масел/сухоцвітів Сухоцвіти

Фітокосметика та сухоцвіти

Здавна всі народи, в основному їх прекрасна половина, користувалися зеленої природною аптекою. Застосовували в косметичних цілях всі частини рослин (так звані сухоцвіти) : квіти, стебла, листя, коріння. У численних травниках і народних лікарських порадниках були косметичні рецепти для догляду за обличчям і тілом.

Зараз широкої популярності набуває Фітокосметика. Термін фітокосметика походить від грецького «phyto», що означає «рослина».
Слід трохи сказати про властивості і корисні речовини лікарських рослин, використовуваних косметологами при виготовленні кремів, лосьйонів, масок, відварів, примочок і т. д.
З усього різноманіття косметологи вибирають рослини, що впливають на шкіру і виконують певні функції. Наприклад, бузина захищає шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища. Календула, глід, бузина та лакриця дезінфікують шкіру. Шипшина, волошка, ромашка зміцнюють і підвищують тонус судин, знімають набряки та запалення. Суниця, диня позбавляють шкіру від відмерлих клітин, зволожують її.

А зараз більш детальніше...

Почнемо, мабуть, з самого поширеної рослини, повсюдно застосовується в косметології. Це ромашка аптечна. Вона має у своєму складі безліч біологічно активних речовин. Її можна використовувати при приготуванні настоїв, відварів, лосьйонів, компресів, примочок, кремів, для миття та фарбування волосся. Вона сприяє підвищенню тонусу шкіри, знімає роздратування і знижує підвищену чутливість.

Волошка. В медицині використовують крайові квітки, зібрані в період повного цвітіння. Препарати волошки мають сечогінні, протизапальні, дезинфікуючі й жовчогінні властивості, поліпшують функції травлення. Рослина ефективна в дерматології, при набряках і жовтяниці, як жарознижуючий засіб. У косметології використовують настої і лосьйони.

М'ята. Це одне із самих запашних рослин. Багато століть вона користується пошаною і повагою у народів різних країн. Прекрасним запахом рослина зобов'язана ефірному маслу, що має складний хімічний склад. Основний компонент цієї олії - ментол. Він має здатність звужувати поверхневі судини шкіри і розширювати судини внутрішніх органів. Крім цього, м'ята - прекрасний антисептик. Найсприятливіший вплив вона робить на суху, старіючу шкіру. При подразненні і свербінні має болезаспокійливу дію. М'яту застосовують, як правило, у вигляді настою. Даний препарат є чудовим лосьйоном для сухої шкіри. Якщо при прийнятті парових ванн у воду додати листя м'яти, то покращиться кровообіг.

Липа. Вона є найстарішим лікувальним народним засобом. Липовий чай (відвар із суцвіть) - це одне з найбільш поширених і улюблених засобів при лікуванні багатьох захворювань. Суцвіття липи містять безліч корисних поліфенольних сполук, білкових речовин, багаті вітаміном С. Маскі і відвари з квіток липи сприятливо впливають на суху шкіру. Липовий відвар застосовується і для вмивання. Цим засобом можна користуватися, маючи будь-який тип шкіри. Для запобігання зморшок косметологи рекомендують застосовувати лосьйон з квіток липи у поєднанні з квітками ромашки, шавлії, польового хвоща.

Звіробій.
У народі цю рослину називають травою від 99 хвороб. Воно має в'язку, протизапальну й антисептичну дію. Звіробій включений до рецептури косметичних кремів і лосьйонів, використовується для масок, парових ванн.

Польовий хвощ. Лікарська рослина, яке широко поширене на території Росії. Воно має протизапальну, дезінфікуючу, кровоспинну дію. Завдяки цим властивостям польовий хвощ користується заслуженою повагою медиків і косметологів. Хвощ має у своєму складі дубильні речовини, органічні кислоти, ефірні олії, вітаміни. Застосування лосьйонів, масок, компресів з хвоща благотворно впливає на жирну пористу шкіру.

Безсмертник. Рослина володіє протизапальною, антибактеріальною, противірусною, спазмолітичною і тонізуючою дією, нормалізує обмін речовин. Завдяки своїй здатності знімати запалення, боротися з бактеріальними захворюваннями рекомендується при лікуванні захворювань шкіри і подразненнях. Знімає свербіж, почервоніння, лущення при псоріазі, екземи та інших формах дерматитів. Допомагає швидко позбутися від синців, отриманих при падінні.
Корисно для зняття болю і почервоніння при сонячних опіках.

Календула, або нагідки. В основному використовується як зовнішній засіб при наступних косметичних недоліках: вугрова висипка, розширені пори, зморшки, жирна себорея волосяної частини голови, випадання волосся. Те, що календулу застосовують для цих цілей, обумовлено наявністю в квітках унікального набору ефірних олій, фітонцидів, каротину, органічних кислот, білків, ферментів, смол. Відомо, що препарати календули мають заспокійливу дію на центральну нервову систему, сприяють загибелі хвороботворних організмів (стафілококів і стрептококів). Нагідки використовуються в косметології у вигляді настоїв, компресів, масок при грубій, ороговілій, схильної до утворення вугрів шкірі. Компреси з відвару квіток календули показані для запобігання зморшок. Свіжовичавлений сік пелюсток сприяє виведенню ластовиння. Якщо в сік пелюсток додати соки лимона та червоної смородини, взяті в рівному співвідношенні, то за допомогою отриманого складу можна ефективно боротися з веснянками, а також пігментними плямами.

Шавлія, мати-й-мачуха, деревій. Ці лікарські трави також знайшли своє застосування в косметології. Вони мають протизапальну і підсушувальну дії. Маски, парові ванни, відвари, настої з даних лікарських рослин використовуються при вуграх, догляді за жирною пористою шкірою.

Алое. Ця рослина має у своєму складі ферменти, вітаміни, смолисті речовини, феноли, глікозиди. Воно має бактерицидну дію, покращує процеси регенерації шкіри, підвищує її тонус, запобігає появі зморшок.

Подорожник. Косметологи широко застосовують сік подорожника і настій із сушеного листя. І це далеко не випадково. У листі подорожника міститься безліч біологічно активних речовин. Свіжий сік цієї рослини використовується при виготовленні лосьйонів.

Хміль. У результаті останніх досліджень вчених з'ясувалося, що шишки цієї рослини містять у своєму складі антибіотики і гормони. Екстракт з шишок хмелю сприяє відновленню клітин шкіри, покращує кровообіг, підвищує еластичність шкіри і жировий обмін в ній. Також екстракт з шишок хмелю використовується при приготуванні масок, засобів для зміцнення волосся.

Березові бруньки. З них готують настої, маски, відвари, які омолоджують шкіру, підвищують її тонус. Корисно застосування березових бруньок при подразненні і запальних явищах на шкірі, вуграх, себореї волосистої частини голови. У березовому соку містяться фруктоза, амінокислоти, яблучну кислоту, дубильні і мінеральні речовини, які надають тонізуючу дію не тільки на шкіру, але і на весь організм.

Петрушка. Ця рослина багата на вітамін С і провітамін А, білками, мінеральними елементами. У косметології в основному використовують коріння і траву петрушки. Ця рослина присутня в багатьох масках, кремах, примочки, лосьйонах.

Лопух. Дуже корисний для волосся. У косметології використовують коріння лопуха, в яких містяться протеїни, ефірне масло, полісахариди, жир, пальмітинова і стеаринова кислоти, дубильні та гіркі речовини.

Роза. Дуже корисні пелюстки цієї королівської  квітки. В давнину рожевим маслом лікували зуби, пелюстки троянд використовували для позбавлення від безсоння та мігрені. У косметології з пелюсток троянд готують маски, рожеву воду і есенцію, а також лосьйони і примочки.

А також:
  • Кукурудзяна олія: має пом'якшувальну дію
  • Гіркокаштан: має антицелюлітною дією, захищає судини
  • Фукус везікулозус: "мобілізаторами" жиру
  • Плющ: тонізує
  • Майоран: надає стимулюючу та сечогінну дією
  • Лимон: очищає шкіру
  • Розмарин: має сечогінну, стимулюючим, зволожуючим і антиоксидантну дію
  • Шавлія: стимулює капіляри, володіє сечогінною дією
  • Масло Каріте: має заспокійливі і пом'якшує властивостями, підвищує еластичність шкіри
  • Реп'яшки: має сечогінну та антиоксидантною дією
  • Огірковий сік: прекрасне відбілюючий засіб.
  • Донник: тонізує
  • Звіробій, женьшень: має відновлюючу, що зміцнює і тонізуючим властивостями
  • Кипарисові олія, завдяки яскраво вираженому бактерицидній і імунностімулірующему впливу, активізує життєво важливі функції шкіри
  • Арніка: надає відновлюючу і стимулюючу дію
  • Хміль: надає сильний зміцнюючу дію
  • Ромашка, календула, петрушка - містять вітамін A - для живлення сухої і старіючої шкіри, знімає сухість і роздратування

   

Додати коментар

Захисний код
Оновити