Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Рецепти Мило з нуля Молочно-натуральне


Склад на 400 гр:

  • Пальмова олія 140 гр (35%)
  • Кокосова олія 60 гр (15%)
  • Кукурудзяна олія 44 гр (11%)
  • Какао Део олія 40 гр (10%)
  • Оливкове масло 40 гр (10%)
  • Касторова олія 40 гр (10%)
  • Ріпаку олія 28 гр (7%)
  • Віск бджолиний 8 гр (2%)
  • NaOH по калькулятору з нульовим пережиром 56,9 гр
  • Вода 38% 152 гр
  • Пережир: 5% масло макадамії 20 гр
  • Сухе кокосове молоко 3 чайні ложки
  • Стружка кокосова 20 гр (5%)
  • Ароматизатор харчовий Кокос 2 мл (1%)




Приготування:

Відміряє 2/3 води і ставимо в сторону щоб охолоджувалося. Тверді масла і віск ставимо на водяну баню. Готуємо рідкі олії. Поки тверді масла плавляться на бані, важимо луг і готуємо розчин.


Знімаємо з водяної бані олії, додаємо рідкі та міряємо температуру олій і розчину лугу.


Приблизно при однаковій температурі виливаємо повільно через ситечко розчин лугу в олію. мішаємо спершу градусником або паличкою, потім блендером повного перемішування приблизно 1-2 хвилини буде вдосталь.

Ставимо на водяну баню мильну масу, і спостерігаємо за процесом.


Поступово мило переходить в гель, тому зверху утворюється плівка і тому потрібно перемішувати щоб поступово нагрівалася вся маса мила.


Мішаємо

Залишаємо мильну сміш у спокої на 1 - 1,5 години. Періодично заглядаючи і при необхідності помішуючи її поки вона на водяній бані. Поки мило стоїть на водяній бані приготуємо молочну суміш - з 1/3 води (яка залишилася) і сухого кокосового молока. Відмірюємо масло макадамії та ароматизатор.

Коли мило при розминці стає схоже за структурою на віск, вимірюю рН - в нас він дорівнює 8.

Додаємо поступово розведене молоко і кожен раз ретельно перемішуємо. Знімаємо з водяної бані і додаємо інші інгредієнти: стружку, масло макадамії, ароматизатор

Викладаємо мильну масу у форму, гарненько її відстукували об підлогу(оскільки суміш густа і нам потрібно щоб суміш заповнило усю форму).

Коли мило охолоне, його можна дістати із форми, різати і (найголовніше) використовувати!!!

Якщо ви погано збили блендером то стурктура вийшла неоднорідна.


Можемо тепер порівняти мило приготовлене холодним і гарячим методом. На фотографії зліва - гарячим, з права - холодним.


Оригінал

Додати коментар

Захисний код
Оновити