Силіконові форми
Дані силіконові форми призначені для кондитерського використання. Але з їх допомогою можна робити гарні шматочки мила, а також плиточки для тіла і шипучі гейзери (бомбочки) для ванни.
Силіконові полімери такі, що вироби з них мають наступні властивості: біологічною інертністю-екологічною чистотою (тобто абсолютно нешкідливі для людини), яка не досягається навіть харчовою «нержавійкою», а також стійкістю до впливу дуже високих (понад 200 ° С) і низьких (до -60 ° С) температур.
Силіконові вироби стійкі при зіткненні з жирами, маслами, вологою, соками харчових продуктів. Тому предмети, виготовлені з силікону, не руйнуються і не виділяють ніяких шкідливих речовин при використанні в самому широкому діапазоні умов експлуатації.
Пігменти, що використовуються для фарбування побутових силіконових виробів, що працюють при високих температурах, також вибирають з урахуванням їх термостійкості та нешкідливості для людини (використовуються тільки дозволені до застосування в контакті з харчовими продуктами термостійкі неорганічні пігменти). Не утворюють шкідливі для людини продукти хімічного перетворення пігментів в умовах підвищених температур.
Вийняти випічку (або інший виріб) з форми - простіше простого, ви просто вивертає навиворіт. Прослужить така форма дуже довго, не менше металевої.
Застосування
- Ретельно вимийте форму м'якою губкою і нейтральним миючим засобом. Витріть її або обсушіть.
- При першому використанні змастіть форму зсередини тваринним жиром або рослинною олією. Надалі олія Вам не буде потрібна.
- Поставте форму на деко або обертаюче коло в мікрохвильовій печі і заповніть її тістом.
- Випікайте при звичайній для даного типу випічки температурі.
- Слідкуйте за випічкою: в силіконовій формі Ваша випічка буде готова швидше, ніж в металевій.
- Витягніть форму з печі на деко і залишіть остигати блюдо у формі. Коли форма охолоне, випічку можна дістати.
- Вимийте форму. Дуже ефективно використовувати мікроволокнисту губку. Тоді Вам не знадобиться ніяких миючих засобів.
Застереження
- Ніколи не ставте форму безпосередньо на джерело нагріву - газову або електричну камфорку.
- Ніколи не розрізайте випічку ножем прямо у формі.
- Ніколи не використовуйте жорстку щітку чи агресивні розчини для миття.
Що можна
- Використовувати форму в мікрохвильовій печі.
- Форму можна використовувати для заморожування продуктів в морозильній камері холодильника.
- При бажанні можна безпосередньо з морозильної камери переносити продукти в формі в мікрохвильову піч чи духовку для розморожування і розігрівання.
- Використовувати для приготування желе, мусів, холодцю, заливного і т.д.
- За допомогою цих форм можна робити чудові шматочки мила, шиплячі гейзери (бомбочки) для ванн, а так само красиві масажні плиточки!
"Дитячий транспорт" - силіконова форма (8 шт.)
Докладніше...
"Кекс низький" - силіконова форма (6 шт.)
Докладніше...
"Кекси з втулкою" - силіконова форма (6 шт.)
Докладніше...
"Листочок з комахами" - силіконова форма (8 шт.)
Докладніше...
"Міні асорті" - силіконова форма (24 шт.)
Докладніше...
"Маффіни" - силіконова форма (6 шт.)
Докладніше...
"Медведик" - силіконова форма (1 шт.)
Докладніше...
"Пасхальні яйця" - силіконова форма (6 шт.)
Докладніше...