Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

Гідроксиетилцелюлоза  (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Властивості масел/сухоцвітів Базові (жирні) масла Олія Аргана

Олія Аргани

Перейти на сторінку базових олій


1. Коротка інформація (зміст)


Одне з найдорожчих олій. Надає регенеруючу, протизапальну, зволожуючу, тонізуючу, болезаспокійливу дію , знімає відчуття стягнення і запобігає її пересиханню, знімає роздратування обвітреної шкіри. Хороший ранозагоюючий засіб. Є хорошим живильним засобом для шкіри, нігтів і волосся.
Лікувальні властивості: Відоме у всьому світі своїми омолоджують властивостями олія Марокканського Аргану є натуральним сонячним фільтром, який захищає волосся і клітини шкіри від УФ-променів, а також насичує їх вологою. Гарний засіб для зміцнення й догляду за волоссям, шкірою та нігтями Детальніше...
Складники: Містить вітаміни А, F, E Детальніше...
Протипоказання: Індивідуальна непереносимість.
Рецепти:

Товари:

Поєднання: Можна використовувати в чистому вигляді та в поєднанні з ефірними оліями: неролі, лимон, мандарин, шавлія, лаванда тощо. Можливе використання в кулінарії. Детальніше...

Цікаві відео, стаття: Кози та дерево вічної молодості, Процес виготовлення олії Аргану


2. Детальна інформація і цікаві статті (вверх)

Олію Аргани добувають холодним методом, що дозволяє не втратити поживні мікроелементи та вітаміни. Процес виготовлення олії з плодів арганового дерева важкий і клопіткий. У цьому процесі зайняті тільки жінки і кози. Детальніша інформація наведена нижче.


2.1 Лікувальні властивості (детально)

Використовується в косметології, медицині та кулінарії. Олія Аргани надає регенеруючу, протизапальну, зволожуючу, тонізуючу, болезаспокійливу дію. Сприяє омолодженню шкіри та усунення зморшок, пом'якшенню та зволоженню шкіри, знімає відчуття стягнення і запобігає її пересиханню, знімає роздратування обвітреної шкіри. Олію застосовують по догляду за ніжною, чутливою шкірою обличчя і навколо очей.

Вона є хорошим живильним засобом по догляду ламкими нігтями і чудовий засіб для волосся: відновлює сяйво у тьмяного, неживого волосся.

У медицині олія використовується при порушеннях опорно-рухового апарату для зменшення болю у м'язах при розтягуванні і втомі, є дуже добрим  засобом для масажу та розслабляючої ванни.

Має хорошиий ранозагоювальний ефект що дозволяє використовувати її для лікування ран, синців, опіків, профілактики утворення рубців і шрамів (у тому числі стрій - рубців після вагітності або при значних змінах обсягу), зменшує видимі шрами та пошкодження шкіри, залишені прищами, вітряною віспою, плямами.

Використовується при лікуванні сонячних опіків, після засмаги.

В медицині застосовується для: зниження рівня холестерину в крові, підвищення вмісту пепсину в шлунковому соці, пригнічення апетиту, стимулюванн дозрівання сперматозоїдів, комплексної терапії цукрового діабету 1 типу, комплексного лікування надлишкової ваги, комплексної терапії інфекційних захворювань різного генезу в якості додаткового компонента, артриті, ревматизмі, профілактики і лікуванні атеросклеротичних змін і пов'язаних з ними серцево-судинних захворювань (в т. ч. інфарктів і інсультів), поліпшення скорочувальної здатності міокарда, лікування хвороби Альцгеймера тощо.

В кулінарії являється засобом для смаження і для заправки салатів та інших страв (при використанні в салатах часто змішується з лимонним соком. Змішане з медом або йогуртом часто їдять на сніданок).


2.2 Складники (вверх)

Хімічний склад (основні компоненти):
- вітамани Е (70%), А, F
- сапоніни
- поліфеноли
- токофероли
- стероли


Жирнокислотний склад:
- насичені жирні кислоти (<20%)
- ненасичені жирні кислоти (73-80%):
1. міристинова
2. стеаринова (3-8%)
3. лінолева (28-36% (омега 6))
4. арахідонова (0,4%)
5. брассідіновая кислота (<0,05%)
6. пальмітинова (12-16%)
7. олеїнова (40-60%)
8. ліноленова (0,2%)
9. бегеновая (0,1%)
10. лігноцериновою (0,1%)

Олія на 80% складається з ненасичених жирних кислот, включаючи 35% лінолевої кислоти, яка не виробляється в організмі і може бути отримана тільки зовні. Олія Аргани багата натуральними антиоксидантами - поліфенолами (56 мг/кг) і токоферолами. За змістом токоферолів олія арганії в 2,5-3 рази перевершує оливкову. Поліфеноли діють як протизапальний засіб, а токофероли захищають клітини людського організму від руйнування під впливом шкідливих вільних радикалів. Містить вітамін А, велику кількість вітаміну Е, а також речовини типу антибіотиків і фунгіцидів. Також містить рідкісні стерини, не знайдені більше ні в якій іншій олії, які мають заспокійливу і протизапальну властивість і застосовуються для лікування ревматизму та подагри.


2.3 Поєднання та застосування (вверх)

Можна використовувати як у чистому вигляді, так і у складі сумішей з іншими жирними оліями або як базову основу для створення композицій з натуральними ефірними оліями, а також для збагачення косметичних засобів - кремів, масок, шампунів, бальзамів.

1. Масаж при порушеннях опорно-рухового апарату (ревматизм, артрит тощо): основа "Арганова олія", основа "Кмин"

2. Масаж для профілактики розтяжок (стрій): 1 ст. л. олії Аргану, по 2-3 капель ефірних олій неролі чи мандарину.

3. Масаж та ванна для рук: 50 мл базових основ "Арганова олія", "Ромашка", "Лісовий горіх", 3 каплі ефірних олій лимону та мандарину. Суміш підігріти на водяній бані до 37-38 градусів (за Цельсієм).

4. Маска для зміцнення волосся: базові основи "Арганова олія" та "Реп'яхова олія" (залишити на 30 хв.)

5. Маска для сухого і пошкодженого волосся: 1 ч. л. базової основи "Арганова олія", 2 ч. л. базової основи "Оливкова олія", 10 капель ефірної олії лаванди, 5 капель ефірної олії шавлії (залишити на 15 хв.)

6. Для покращення структури волосся: основа "Арганова олія", ефірна олія кедру

7. Антивікова дія, профілактика зморшок: основа "Арганова олія", основа "Шипшини", ефірні олії троянди, рожевого дерева.


2.4 Кози та дерево вічної молодості (вверх)

Аргана - це дивовижне дерево, що виростає тільки на території Марокко, та й там не скрізь. Зростає Аргана виключно в західно-центральній частині країни (Souss) і Атлаських горах.

Латинська назва - Argania spinosa (залізне дерево)

Це вічнозелене дерево до 15 метрів заввишки і тривалістю життя 150-300 років. Плоди в суворих умовах пустелі з'являються на дереві лише раз на два роки. М'ясисті плоди арганового дерева трішки більші від оливок і схожі на жовті сливи, в кожному плоді в кісточці з дуже твердою шкаралупою (в 16 разів міцніша, ніж у горіха ліщини) є 2-3 ядерця, за формою нагадують мигдаль. Колір плодів темно-жовтий, від золотистого до насиченого червоного. Запах легкий з яскраво вираженими тонами горіхів і спецій. Смак злегка нагадує гарбузове насіння, але більш пікантний і благородний, який залишає гоструватий присмак.

Корінне населення Марокко - бербери - з гордістю і любов'ю називають арганію деревом вічної молодості і життя, оскільки воно дає матеріал для будівництва та паливо, їжу для людей і корм для тварин, масло і ліки. З незапам'ятних часів з покоління в покоління передається в берберських сім'ях секрет приготування чудодійної арганової олії. Оскільки дерево росте тільки в Марокко, не дивно, що всього лише кілька років тому, крім берберів Марокко, про цю олію у світі взагалі мало хто знав.

За підрахунками ботаніків, в області Марокко на площі 8000 квадратних кілометрів росте близько двох мільйонів дерев. Кілька років тому дерево Аргану знаходилося під загрозою вимирання. Все зростаючий у світі попит на арганову олію привів до того, що в даний час необхідно піклуватися про збереження кількості дерев виду Argania spinosa, а також розширювати їх посадки. ЮНЕСКО в 1999 році оголосило регіон Марокко, в якому ростуть ці дерева, світовим біосферним заповідником.

Масло Аргану - одне з найдорожчих, рідкісних і цінних олій у світі, воно порівняне за ціною з трюфелями, устрицями або чорною ікрою. За свідченням марокканського історика Абдельхаді Тазі, Марокко широко експортувало арганову олію вже починаючи з VIII століття н. е.

Процес виготовлення масла.

Процес виготовлення олії з плодів арганового дерева важкий і клопіткий. У цьому процесі зайняті тільки жінки і ... кози! Так-так, не дивуйтеся, саме кози. Місцеві кози давно оцінили властивості Аргана і заради неї навіть освоїли спеціальну техніку балансування на гілках дерева. Таку картинку можна побачити тільки в Марокко: десяток кіз мирно пасеться ... на дереві, іноді спритно перебираючись з гілки на гілку на висоті до 5 м над землею. Шкурка плодів Аргану - улюблені ласощі місцевих кізок, які об'їдають цю шкурку, випльовуючи плоди, і, таким чином, здійснюють першу стадію очищення плодів Аргану.

Далі плоди збирають і висушують на сонці. Сухі плоди очищають від волокон і берберські жінки вручну зламують шкараупу плодів камінням. Для вичавлення харчової олії, зібрані з плодів насіння попередньо обсмажують на легкому вогні, щоб додати їм характерний терпкий горіховий аромат. Для косметичного використання насіння не обсмажують - в результаті воно майже не має запаху. Масло тиснуть за допомогою механічного преса, потім фільтрують через спеціальний папір.

Одне доросле дерево дає 6-8 кг плодів. З 100 кг плодів можна отримати близько 5 кг кісточок, з яких вичавлюється близько 1-2 літрів олії. Тобто для отримання 1 літра олії потрібно зібрати врожай з 6-7 дерев. За часом на отримання одного літра олії йде більше 1,5 дня роботи декількох жінок, тому що весь процес приготування масла і сьогодні відбувається вручну і дуже трудомісткий. Просто очистити горіхи за допомогою каменів займає приблизно 12 годин.

За оцінками фахівців, бербери збирають на рік близько 350 тисяч тонн насіння Арганії і отримують з них близько 12 мільйонів літрів олії. Це дуже небагато, для порівняння: соняшникової олії у світі щорічно проводитися майже 9 мільярдів літрів, а оливкової - приблизно 3 мільярди літрів.

Основним покупцем масла Аргани у Марокко сьогодні є косметична промисловість Франції. А спектр засобів, пропонованих сучасною косметологією зі змістом цього чудесного масла, досить широкий: омолоджуючі і регенеруючі креми для шкіри і нігтів, засоби для зміцнення волосся, масажні масла і засоби для прийняття ванн. (вверх)


2.5 Процес виготовлення олії Аргани (відео) (вверх)

Розгорнути

Додати коментар

Захисний код
Оновити