Мило "Весняна ніжність"
Мило "Весняна ніжність"
Інгредієнти:
Тверді олії:
Олія какао - 25 гр
Олія ши - 50 гр
Пальмоядрова олія - 225 гр
Кокосова олія - 200 гр
Рідкі олії:
Пережір - 30 гр, (5%), Вода - 200 гр (33%)
Олія абрикосових кісточок - 25 гр
Касторове масло - 100 грамів
Спосіб приготування
Тверді олії розтоплюємо в мікрохвильовці, потім остуджуємо і збиваємо міксером до стану мусу. Потім потихеньку вливаємо рідкі олії і так само збиваємо. Потім - додала холодний розчин лугу і взбиваємо ще трішки. Остуджувати олії та лужний розчин краще за все, поставити тарілку в якій ми взбиваємо в холодну воду. Я ставила просто в раковину з холодною водою:
Коли збиваємо олії, вони можуть нагріватися, тому, щоб дуже часто не перериватися на те, щоб охолоджувати їх в раковині, ставимо кухлик з мастилами у велику чашу з льодом, і продовжуємо взбивати. Потім розділяємо масу на 5 чашок, до кожної додаємо спочатку барвник, а потім ароматизатор:
Зелений - бергамот (ЕО),Жовтий - апельсин, літсея, рожевий грейпфрут (усі ЕО), Рожевий - троянда і пальмароза (ЕО), Лавандовий - лаванда (ЕО), Білий колір - кокос
Викладаємо масу в картонну коробку (зачерпуємо ложкою масу то з однієї, то з іншої чашки), з посипаємо зверху персиковою Мікко. На другий день витягуємо з коробки і Ріжемо на кусочки.
Важливий момент: поки маса не затверділа, мило треба гарненько відстукати (постукати коробкою об стіл)! Інакше в милі залишаться дірки (тому що маса застигає і ложкою укладається не щільно).
Чекати треба місяць, тільки тоді можемо митися.