Мило "Для дачника" | Миловаріння рецепти
Мило "Для дачника"
Якщо ви ніколи раніше не робили мило з нуля, рекомендуємо вам спочатку взяти трохи більш простих рецептів, на яких ви можете потренуватися.
Склад:
- 20 мл мигдалевого масла
- 200 мл кокосового масла
- 30 мл масла манго
- 270 г оливкового масла
- 260 г пальмоядрового масла
- 110 г лугу
- 250 г води
- 1 ст.л. меленої кави
- 1 ст.л. синьої пемзи
- 1 ч.л. люфи (для прикраси верхівки)
- суміш ефірних масел: 45 мл апельсина, 5 кр кориці, 10 мл пачулі
Спосіб приготування:
Ефірні масла змішайте заздалегідь, щоб точно знати, що вам подобається це поєднання. Аромат виходить яскравий і землистий.
Постеліть в форму папір для випічки.
1. Обережно змішайте луг з маслами. Завжди додавайте луг до води, а не навпаки, і перемішуйте до повного розчинення. Працюйте у добре провітрюваному приміщенні.
2. Поки суміш охолоджується, розтопіть і змішайте всі масла, крім манго - його додайте у вже теплі масла. Це потрібно для того, щоб текстура не стала зернистою.
3. Повільно і обережно влийте лужний розчин в суміш масел. Доведіть блендером до легкого сліду. Додайте ефірні масла і змішайте до сліду.
4. Розділіть суміш на око на 2 рівні частини.
5. В одну частину додайте мелену каву, перемішайте до товстого сліду. Залийте у форму.
6. У другу частину додайте пемзу, доведіть до густого сліду. Залийте в форму другим шаром. Щоб другий шар не проник в перший, заливайте мило по ложці.
7. Зверху посипте пемзою і люфою. Утепліть і залиште на ніч. Зазвичай можна накривавати форму картоном і загортати в рушник. Мило пройде через фазу гелю, а повільне охолодження запобіжить утворенню содового попелу.
Якщо ви ніколи раніше не робили мило з нуля, рекомендуємо вам спочатку взяти трохи більш простих рецептів, на яких ви можете потренуватися.
Склад:
Ефірні масла змішайте заздалегідь, щоб точно знати, що вам подобається це поєднання. Аромат виходить яскравий і землистий.
Постеліть в форму папір для випічки.
1. Обережно змішайте луг з маслами. Завжди додавайте луг до води, а не навпаки, і перемішуйте до повного розчинення. Працюйте у добре провітрюваному приміщенні.
2. Поки суміш охолоджується, розтопіть і змішайте всі масла, крім манго - його додайте у вже теплі масла. Це потрібно для того, щоб текстура не стала зернистою.
3. Повільно і обережно влийте лужний розчин в суміш масел. Доведіть блендером до легкого сліду. Додайте ефірні масла і змішайте до сліду.
4. Розділіть суміш на око на 2 рівні частини.
5. В одну частину додайте мелену каву, перемішайте до товстого сліду. Залийте у форму.
Склад:
- 20 мл мигдалевого масла
- 200 мл кокосового масла
- 30 мл масла манго
- 270 г оливкового масла
- 260 г пальмоядрового масла
- 110 г лугу
- 250 г води
- 1 ст.л. меленої кави
- 1 ст.л. синьої пемзи
- 1 ч.л. люфи (для прикраси верхівки)
- суміш ефірних масел: 45 мл апельсина, 5 кр кориці, 10 мл пачулі
Ефірні масла змішайте заздалегідь, щоб точно знати, що вам подобається це поєднання. Аромат виходить яскравий і землистий.
Постеліть в форму папір для випічки.
1. Обережно змішайте луг з маслами. Завжди додавайте луг до води, а не навпаки, і перемішуйте до повного розчинення. Працюйте у добре провітрюваному приміщенні.
2. Поки суміш охолоджується, розтопіть і змішайте всі масла, крім манго - його додайте у вже теплі масла. Це потрібно для того, щоб текстура не стала зернистою.
3. Повільно і обережно влийте лужний розчин в суміш масел. Доведіть блендером до легкого сліду. Додайте ефірні масла і змішайте до сліду.
4. Розділіть суміш на око на 2 рівні частини.
5. В одну частину додайте мелену каву, перемішайте до товстого сліду. Залийте у форму.
6. У другу частину додайте пемзу, доведіть до густого сліду. Залийте в форму другим шаром. Щоб другий шар не проник в перший, заливайте мило по ложці.
7. Зверху посипте пемзою і люфою. Утепліть і залиште на ніч. Зазвичай можна накривавати форму картоном і загортати в рушник. Мило пройде через фазу гелю, а повільне охолодження запобіжить утворенню содового попелу.
8. Через 24 години дістаньте з форми і поріжте.