Мило "Кавове" | Миловаріння рецепти
Мило "Кавове"
Інгредієнти:
480 г Масло кокосового горіха
480 г Пальмова олія
400 г Ріп'яхова олія
160 г Рослинний маргарин
80 г мигдалева олія
550 г холодна чорна кава, приготовлена на дистильованій воді
234 г NaOH
1 - 2 чл мелені кавові зерна
за бажанням 1 чл ароматизатора "ваніль"
Спосіб приготування:
Олія кокосового горіха, пальмова олія і рослинний маргарин розтопити на повільному вогні. У цей час приготувати при дотриманні всіх заходів безпеки з кави і NaOH лужний розчин.
Додати до розтоплених жирів ріп'яхову олію. Обережно залити лужний розчин в суміш масел і довести до загустіння, додати кавовий порошок, мигдалеву олію і, якщо бажаєте, ванільний ароматизатор і добре перемішати.
Залити в підготовлену форму, накрити і добре ізолювати. Через 24 години або після того як маса охолоне, вийняти мило з форми і розрізати на шматочки. Залишити дозрівати 4 - 6 тижнів.
Порада: Якщо Вам здасться, що придбана мелена кава занадто груба, її можна домолоти кавомолкою і пропустити крізь сито.