Мило "Пряна гвоздика" | Миловаріння рецепти
Мило "Пряна гвоздика"
Інгредієнти:150 г каустичної соди
375 мл дистильованої води
400 мл оливкової олії
400 мл кокосового масла
200 мл олії авокадо
10 мл ефірної олії герані
5 мл фірної олії пачулі
8 капель ефірної олії гвоздики
20 г тертого листя гвоздики чи інших сухоцвітів
15 г тертої шипшини
10 г тертого листя волоського горіха
бутони гвоздики для прикраси
Спосіб приготування:
1. Працюйте в провітрюваному приміщенні. Обережно вилийте каустичну соду у дистильовану воду. Помішуйте, поки вона повністю не розчиниться, потім залиште охолоджуватися.
2. Розтопити на повільному вогні оливкову і кокосову олії, масло авокадо, у великій каструлі з нержавіючої сталі. Зніміть каструлю з плити і обережно вилийте вміст в охолоджений лужний розчин. Помішуйте шумівкою щоб запобігти розділення масел і лугу. Поступово мильна суміш загусне і стане залишати слід, хоча процес може зайняти кілька годин.
3. Коли мило стане залишати сліди, влийте ефірні масла і ретельно перемішайте.
4. Тепер додайте листя гвоздики і волоського горіха і перемішайте. Нарешті, додайте перетерту шипшину. Це додасть основний колір милу. Розмішайте нерівномірно, щоб створити ефект мерехтіння, мармуру.
5. Вилийте мильну суміш у форму. Укрийте шаром рушників, щоб мило перейшло в стадію гелю, і залиште на 24-48 годин, щоб воно охолонуло. Вийміть з форми і покладіть в прохолодне провітрюване приміщення на 4-6 тижнів перед використанням, щоб воно затверділо.
6. Поріжте на шматочки гострим ножем і прикрасьте бутонами гвоздик.
2. Розтопити на повільному вогні оливкову і кокосову олії, масло авокадо, у великій каструлі з нержавіючої сталі. Зніміть каструлю з плити і обережно вилийте вміст в охолоджений лужний розчин. Помішуйте шумівкою щоб запобігти розділення масел і лугу. Поступово мильна суміш загусне і стане залишати слід, хоча процес може зайняти кілька годин.
3. Коли мило стане залишати сліди, влийте ефірні масла і ретельно перемішайте.
4. Тепер додайте листя гвоздики і волоського горіха і перемішайте. Нарешті, додайте перетерту шипшину. Це додасть основний колір милу. Розмішайте нерівномірно, щоб створити ефект мерехтіння, мармуру.
5. Вилийте мильну суміш у форму. Укрийте шаром рушників, щоб мило перейшло в стадію гелю, і залиште на 24-48 годин, щоб воно охолонуло. Вийміть з форми і покладіть в прохолодне провітрюване приміщення на 4-6 тижнів перед використанням, щоб воно затверділо.
6. Поріжте на шматочки гострим ножем і прикрасьте бутонами гвоздик.