Мило "Райське танго" | Миловаріння рецепти
Мило "Райське танго"
Інгредієнти:
оливкова олія - 100гр
кокосова олія - 70 гр
авокадо олія - 50 гр
віск - 10 гр
вода - 70 гр (можна взяти частину соку лимона, але не більше третини)
каустична сода - 30 гр
Спосіб приготування
Гріємо віск, туди додаємо кокосову олію потім авокадо і оливкову олії. Берем воду (найчистішу), туди сік (якщо бажаєте). Краще щоб вода була з холодною. Туди засипаємо (ТІЛЬКИ У ВОДУ, ні в якому разі не вода в каустик!) каустичну соду. Коли і олії і водно-каустична суміш будуть мати однакову температури (близько 50 градусів) все змішуємо. Каустик в олію і помішуємо до загуснення (коли краплі почнуть залишати слід перед тим як зєднуватися із загальною масою), перестаємо мішати. Додаємо ЕО (близько 30-40 крапель максимум) або близько 20. г Все змішуємо, і заливаємо у форму. 2 дні не чіпаємо взагалі! Потім вийміть і ріжте на шматки. Мило повинно бути ніжне і приємно еластичне.