Оригінальне мило | Миловаріння рецепти
Оригінальне мило
За два дні до приготування мила зробіть «рожеві вставки». Для цього знадобиться неароматизований шматок мила по консистенції схожий на тісто.
Склад для кульок:
- 225 г оливкового масла
- 115 г масла горіха макадамії
- 90 г кокосового масла
- 12 мл масла жожоба
- 60 г лугу
- 140 г води
- червоний оксид та міка чи барвник
Склад для білого і зеленого шарів, чорні свірли:
- 200 г оливкового масла
- 115 г кокосового масла
- 85 г канолевого масла
- 100 г пальмового масла
- 30 г лугу
- 165 г води
- 40 г запашки фруктової
- барвники: зелений, Зелений оксид хрому, чорний оксид заліза, сіра мика, біла міка
Склад червоних і білих свірл:
- 70 г оливкового масла
- 30 г канолевого масла
- 40 г кокосового масла
- 35 г пальмового масла
- 25 г лугу
- 55 г води
- 10 г запашки
- червоний оксид і міка (барвник)
Додайте оксид і міку і перемішайте блендером. Якщо вам важливо, щоб зовсім не було грудочок, попередньо змішайте барвники з 2 ст.л. масла. Залийте мило у форму і не утепляйте. Щоб мило було м'яким і пластичним, нам важливо, щоб воно не пройшло фазу гелю.
Через добу поріжте на шматки і сформуйте кульки руками. Якщо мило занадто липке, змішайте трохи міки з борошном і нанесіть на руки.
Далі робимо шари 1, 2 і 3: довести мило до легкого сліду і розділити на 3 частини. Рецепт складений таким чином, що мило загусне не дуже швидко і у вас буде час, щоб зробити свірли.
Зелений шар мила: 285 г мила з зеленими барвниками і приблизно 15 г запашки
Білий шар мила: 285 г мила з білою мікою і 15 г запашки
Чорний шар мила: 170 г мила з чорним і сірим барвниками і решта запашки.
Запашку додавайте відразу перед тим, як перелити мило в форму: навіть якщо слід прискориться, ви встигнете вкласти рожеві кульки.
Залийте тонкий шар білого мила поверх зеленого з чорними свірлами, вставте кульки, рівномірно розподіляючи по передбачуваній лінії розрізу. Вилийте решту білого мила. Потім залийте зелений шар і зробіть свірли.
Червоний шар мила: 100 г мила з червоними барвниками і приблизно половину запашки
Білий шар мила: 155 г мила з рештою запашки
Зробіть свірли з червоного і білого мила поверх чорно-зеленого шару.
Добре утепліть і не чіпайте як мінімум дві доби перед нарізкою.
За два дні до приготування мила зробіть «рожеві вставки». Для цього знадобиться неароматизований шматок мила по консистенції схожий на тісто.
Склад для кульок:
Через добу поріжте на шматки і сформуйте кульки руками. Якщо мило занадто липке, змішайте трохи міки з борошном і нанесіть на руки.
Склад для кульок:
- 225 г оливкового масла
- 115 г масла горіха макадамії
- 90 г кокосового масла
- 12 мл масла жожоба
- 60 г лугу
- 140 г води
- червоний оксид та міка чи барвник
- 200 г оливкового масла
- 115 г кокосового масла
- 85 г канолевого масла
- 100 г пальмового масла
- 30 г лугу
- 165 г води
- 40 г запашки фруктової
- барвники: зелений, Зелений оксид хрому, чорний оксид заліза, сіра мика, біла міка
- 70 г оливкового масла
- 30 г канолевого масла
- 40 г кокосового масла
- 35 г пальмового масла
- 25 г лугу
- 55 г води
- 10 г запашки
- червоний оксид і міка (барвник)
Через добу поріжте на шматки і сформуйте кульки руками. Якщо мило занадто липке, змішайте трохи міки з борошном і нанесіть на руки.
Далі робимо шари 1, 2 і 3: довести мило до легкого сліду і розділити на 3 частини. Рецепт складений таким чином, що мило загусне не дуже швидко і у вас буде час, щоб зробити свірли.
Зелений шар мила: 285 г мила з зеленими барвниками і приблизно 15 г запашки
Білий шар мила: 285 г мила з білою мікою і 15 г запашки
Чорний шар мила: 170 г мила з чорним і сірим барвниками і решта запашки.
Запашку додавайте відразу перед тим, як перелити мило в форму: навіть якщо слід прискориться, ви встигнете вкласти рожеві кульки.
Зелений шар мила: 285 г мила з зеленими барвниками і приблизно 15 г запашки
Білий шар мила: 285 г мила з білою мікою і 15 г запашки
Чорний шар мила: 170 г мила з чорним і сірим барвниками і решта запашки.
Запашку додавайте відразу перед тим, як перелити мило в форму: навіть якщо слід прискориться, ви встигнете вкласти рожеві кульки.
Залийте тонкий шар білого мила поверх зеленого з чорними свірлами, вставте кульки, рівномірно розподіляючи по передбачуваній лінії розрізу. Вилийте решту білого мила. Потім залийте зелений шар і зробіть свірли.
Червоний шар мила: 100 г мила з червоними барвниками і приблизно половину запашки
Білий шар мила: 155 г мила з рештою запашки
Червоний шар мила: 100 г мила з червоними барвниками і приблизно половину запашки
Білий шар мила: 155 г мила з рештою запашки
Зробіть свірли з червоного і білого мила поверх чорно-зеленого шару.
Добре утепліть і не чіпайте як мінімум дві доби перед нарізкою.