Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Рецепти Мило з нуля Шовкове мило з маслом жожоба

Шовкове мило з маслом жожоба



Склад:
  • 550 г кокосове масло
  • 460 г оливкове масло
  • 360 г пальмова олія
  • 260 г соняшникова олія
  • 120 г масло жожоба
  • 50 г кетамін
  • 580 г дистильована вода (крижана)
  • 248 г NaOH
  • грудку шовкових ниток (перед додаванням промийте їх під струменем води)
  • ефірну олію за бажанням, особливо рекомендуються квіткові аромати
  • при бажанні косметичний пігмент для додання мармурового ефекту

Спосіб приготування:
1. З води і NaOH при дотриманні всіх заходів безпеки приготувати лужний розчин, опустити шовкові нитки в ще гарячий лужний розчин і грунтовно перемішати, дати охолонути. Шовкові нитки розчиняться в лузі, вивільняючи тим самим корисні речовини.
2. У цей час розтопити на повільному вогні кокосову і пальмову олії, потім додати всі рідкі масла крім масла жожоба і охолодити суміш до 40 градусів, можна тепліше.
3. Обережно додати остиглий лужний розчин і за допомогою ложки або міксера довести суміш до загустіння, потім пережирити маслом жожоба, ароматизувати і, якщо бажаєте, пофарбувати частину мила.
4. Мильну масу упереміш (забарвлене-незабарвлене) залити в підготовлену форму, не ізолювати. Через 24 години, або після того, як мильна маса охолоне, вийняти її з форми і порізати на шматочки. Залишити дозрівати 4 - 6 тижнів.

Характеристика: шматочок мила, якщо взяти його в руку, дуже приємний на дотик, так само ніжна створювана ним піна. Хто захоче, може замінити оливкове масло в цьому рецепті повністю на рапсове масло. Кількість NaOH в цьому випадку міняти не треба. Рапсове масло надає милу приємне шовкове відчуття, оливкова ж олія, добре впливаючи на шкіру, робить мило трішки слизьким. Зрештою, вся справа смаку ... Використовувати в рецепті можна навіть обидва масла одночасно, наприклад, 50:50, тобто 230г оливкового масла і 230 г ріпакової олії.



Додати коментар

Залишилося: 1000 символів


Оновити