Масло Авокадо
Олія Авокадо
Сприяє зволоженню, омолодженню шкіри, усуває такі проблеми як: сухість, лущення, в'ялість, втрату еластичності. Добре знімає запалення, стимулює регенерацію її пошкоджених клітин. Чудовий засіб для волосся. |
|
Лікувальні властивості: | Чудово підходить до нормальної, сухої, а також для в'янучої та проблемної шкіри обличчя. Високий вміст неомильних жирів робить олію Авокадо ідеальним засобом при акне. Чудово заліковує рани. Одне з кращих для лікування волосся. Сприяє розгладженню зморшок навколо очей. Детальніше... |
Складники: | Містить вітаміни групи A, E, D, B1, B2, B3, B9, E, K, PP, F Детальніше... |
Протипоказання: | Індивідуальна непереносимість. Людям, страждаючим гострими захворюваннями печінки і жовчного міхура, перед вживанням олії Авокадо слід проконсультуватися з лікарем. |
Рецепти: | Мило: "Райське танго", "Авокадо та кріп", "Чисте личко" Бомбочки: "Пінка" |
Товари: | |
Поєднання: | Можна використовувати як самостійний засіб, а також у поєднанні з ефірними оліями: лимон, апельсин, іланг-іланг, неролі, жасмин, сандал тощо. Застосовується в кулінарії. Детальніше... |
2. Детальна інформація
Олійку дістають холодним методом з м'якоті плодів, які містять до 30% масла.
2.1 Лікувальні властивості (детально) (вверх)
Олія Авокадо володіє високими протизапальними і регенеруючими властивостями для шкіри і волосся.
Її застосування показане при невеликих ранах, опіках, проблемній шкірі - висипу, екземі, патологічної сухості, різних запаленнях, сонячних опіках. Використовується при наявності целюліту.
Сприяє зволоженню і омолодженню шкіри, що особливо важливо для догляду за шкірою що в'яне, сухій і чутливій, усуває зморшки навколо очей і на шиї, а також пом'якшує огрубілі ділянки шкіри.
Корисна використовувати для догляду за пофарбованим і пересушеним волоссям. Покращує структуру волосся, покращує ріст, лікує посічені кінчики, придає блиск.
При догляді за нігтями олія сприяє усуненню запалення нігтьового валика, зміцненню та поліпшенню росту нігтів.
У стоматології авокадову олію застосовують при різних запальних процесах порожнини рота, пародонтозі, кровоточивості ясен.
Рекомендують включати в раціон харчування для:
1. профілактики і комплексного лікування атеросклерозу, ішемічної хвороби, інфарктів, інсультів, гіпертонії
2. профілактики і лікування хронічного простатиту і аденоми передміхурової залози чоловіків
3. поліпшення настрою і самопочуття, працездатності, поліпшить ваші розумові здібності, також в передменструальний або клімактеричний період
4. прикорму для дітей самого раннього віку. Корисно також вводити в раціон харчування олії Авокадо жінкам що годують і вагітним жінкам
Олія Авокадо стимулює процес кровотворення. Є корисним продуктом харчування для людей, які страждають анемією (недокрів'ям).
Допомагає роботі травної системи: є досить ефективним засобом для профілактики і лікування гастриту, виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. При регулярному вживанні його в їжу надійно захистить шлунково-кишковий тракт від шкідливого впливу вільних радикалів, токсинів, важких металів і радіонуклідів.
Авокадо особливо корисне хворим на діабет.
Покращує роботу нервової системи.
Олія Авокадо може знаходити також широко застосування в профілактиці та лікуванні остеопорозу та різних захворювань суглобів, захворюваннях порожнини рота, захворювань щитовидної залози, захворювань сечовидільної системи.
Застосовується в кулінарії. Не містить холостерину, що являється чудовою олією для вегетаріанського та дієтичного харчування.
2.2 Складники (вверх)
Хімічний склад (основні компоненти):
- Вітаміни A, E, B1, B2, B3, B9, D, E, K, PP, F
- Лецитин
- Хлорофіл (високий вміст, що надає олії характерний зелений відтінок)
- Гістидин
- Фітостерини
- Солі фосфорної кислоти
- Сквален
- Калій, магній, фосфор, залізо, кальцій, натрій, марганець, цинк, йод, кобальт, мідь
Жирнокислотний склад:
- Олеїнова кислота - 36-80%;
- Пальмітинова кислота - 7-32%
- Лінолева кислота - 6-18%
- Ліноленова кислота - 0-5%
- Пальмітолеіновая кислота - 2-13%
- Стеаринова кислота - 0,5-1,5%
За калорійністю олія Авокадо не поступається м'ясу і курячому яйцю, а також перевершує більшість харчових рослинних олій. За вмістом білків плід авокадо в 2-3 рази перевершує виноград, яблука, груші, банани, цитрусові, а за змістом корисних жирів є лідером серед відомих фруктів, поступаючись тільки кокосу.
Варто відзначити, що 30% жирів, що містяться в олії Авокадо, припадає на легко засвоювані організмом людини ненасичені жирні кислоти, тобто на вітамін F (за змістом цього вітаміну масло авокадо в 3 рази перевершує риб'ячий жир).
Антиоксиданту-вітаміну Е, що володіє потужними імунозахисну, ранозагоювальні і омолоджують властивостями, в олії авокадо в 5 разів більше, ніж в оливковій олії.
Поряд з вітаміном Е, багате ще одним сильним антиоксидантом - скваленом, що є головним компонентом нашої шкіри, підшкірного жиру і сальних залоз. Сквален, необхідний для вироблення статевих гормонів, має потужні ранозагоювальні, антигрибкові, антимікробні властивості, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, при взаємодії з водою насичує тканини і органи людського організму киснем. Сквален, також, як і вітаміни Е і С, є ефективним імуностимулятором, і здатний зводити до мінімуму результат шкідливого впливу на людину вільних радикалів, канцерогенів і радіації. З особливих біохімічних властивостей сквалену варто відзначити його позитивний вплив на засвоєння шкірою людини вітаміну А та його здатність при впливі сонячного світла перетворюватися на вітамін D.
В олії Авокадо, також великий вміст корисного антибактеріального речовини хлорофілу. Хлорофіл надає сприятливу дію на респіраторну, серцево-судинну, ендокринну, травну системи, знімає роздратування слизової оболонки, прискорює процес ранозагоєння, перешкоджає утворенню каменів у нирках і сечовому міхурі, сприяє ефективному очищенню організму людини від шлаків і токсинів.
Відрізняє олію Авокадо від інших рослинних олій також високий вміст у ньому лецитину, що є важливим будівельним матеріалом для нашого серця, нервів і мозку. Лецитин грає ключову роль у злагодженій роботі серцево-судинної, центральної і периферичної нервової системи, бере участь у синтезі гормонів, необхідних для правильної роботи печінки, підшлункової залози та статевої системи, значно покращує засвоєння організмом вітамінів A і Е.
2.3 Поєднання та застосування (вверх)
1. Примочки від зморшок на шиї, обличчі, навколо очей: 1 ст. л. базової основи "Авокадо", 1-2 каплі ефірних олій неролі, сандалу, рожевого дерева
2. Масаж при огрубілій шкіри і целюліті: 1-2 ст. л. базової олії "Авокадо", 2-3 каплі ефірної олії лимону
3. Масаж при целюліті: 50 мл базових основ "Олія Авокадо", "Олія Виноградних кісточок", "Олія Мигдалю", "Олія Персика", 6 капель ефірних олій герані, ялівцю, лимону і фенхелю або 6 капель ефірних олій лаванди, пачулі, розмарину, 4 каплі кипарису
4. При усуненні ламкості, сухості волосся, для блиску: 10 капель основи "Олія Авокадо", 3-5 каплі ефірних олій апельсину і іланг-ілангу або мандарину і сандалу. Додати до шампуню
5. Масаж для зміцнення нігтів: 1 ст. л. базової олії "Авокадо", 2-3 каплі ефірних олій лимону та іланг-іланг
6. Для лікування ясен: 1 ст. л. основи "Олія Авокадо", 2-3 каплі ефірної олії чайного дерева
7. Захист від сонця: базові основи "Олія Авокадо" та "Оливкова олія"
8. Запобігання та усунення появи рубців і розтяжок: базові основи "Олія Авокадо" та "Олія Зародків пшениці", ефірна олія мандарину
9. Для догляду за обезводненою, пересушеною шкірою: базова основа "Авокадо", ефірні олії неролі та жасмину
10. При зморшках навколо очей та сухій, пошкодженій шкірі: 1 ст. л. основи "Авокадо", 1-2 каплі ефірної олії апельсину. Прикладати на 15-30 хв
11. Бальзам для губ: основи "Авокадо", "Олія Жожоба"