INCI: Soja Lecithin, харчова добавка E322 Зовнішній вигляд: світло-жовтий порошок без запаху Активні речовини: 65% натуральних фосфоліпідів, 30-35% соєвого масла, галактоза, вітаміни групи В, біотин, холін
Емолентов для сухої шкіри Лецитин - це фосфоліпід за своєю природою, з цієї речовини сформовані клітинні мембрани організму. Вбудовуючись в фосфоліпідну структуру пошкоджених клітинних мембран, відновлює порушену бар'єрну функцію жирового шару. Така властивість не могло залишитися непоміченим дерматологами. Вони використовують лецитин у складі рецептур, пом'якшуючих надмірно суху шкіру. Тільки не варто поєднувати його з сечовиною в рецепті (в парі вони утворюють нітрозаміни). Лецитин також вимагає введення консервантів і антиоксидантів в рецептуру, оскільки схильний до мікробного псування і окисленню киснем повітря. Зріла й атопична шкіра порадіє лецитиновому крему-мазі. Справа в тому, що фосфоліпіди лецитину привертають воду з повітря, завдяки чому відбувається зволоження шкіри. Лецитиновий відновлюючий крем обов'язковий в догляді за сухою шкірою. Особливо ефективний в поєднанні з вітамінами А, D, F, В1, В6, РР. Має у кремах специфічний запах. Лецитин в косметичних складах (оптимально 1-3%) швидко поглинається шкірою, пом'якшуючи і тонізуючи її. Лецитин - гідрофільний колоїд, що означає одне - субстанції необхідно набрякнути. У воді або маслі, залежить від рецептури. Сприятливий поверхнево-активна властивість лецитину сприяє більш глибокому проникненню жирових активних речовин у верхні шари шкіри. Такі таланти затребувані в косметиці для пошкодженої, атопичной, стресованих шкіри.
Властивості: - регенеруючу, - зволожуючу, - пом'якшувальну, - тонізуючу, - емульгуючу, - стабілізуючий, - згущувач.
Косметичне застосування: 1-10%, попередньо залишити на годину набухати емолентов - 2-5%, засоби для сухої шкіри - 5-7%, моноемульгатор - 10%, шампунь, маски для сухої шкіри голови - 2-4%, бальзам для губ - 3-5%, розгладжуючі маски для обличчя - 5-10%. Заходи безпеки: не нагрівати тривало вище 40 ° С; несумісний з сечовиною Зберігання: в сухому місці, закупорені якомога щільніше щоб уникнути попадання кисню з повітря, при температурі 0 + 25 ° С
|