Гуарова камедь
Латинська назва: Cyamopsis tetragonoloba
INCI : Guar Gum , Е412
Зовнішній вигляд: порошок кольору слонової кістки, майже без запаху
При набуханні в холодній воді максимальна в'язкість досягається через 1-4 години, залежить від кількості гуара, температури витримки, перемішування, концентрації. Чим вище температура, тим швидше гуар утворює в'язкий розчин. На вигляд розчин виходить каламутний через частинки ендосперму, які нерозчиняються .
Розчини гуара стабільні при температурі не вище 90°С і в діапазоні рН 4-11, тобто в меншому діапазоні, ніж ксантанова камедь. В'язкість практично не залежить від солей .
Обов'язково консервуйте гуарові гелі , оскільки полісахаридні гелі нестійкі проти цвілі.
Властивості:
- загущувач, гелеутворювач,
- вологоутримуюча,
- плівкоутворювальна.
Косметичне застосування:
- гелі та емульсії,
- маски для волосся,
- зволожуючі кондиціонери,
- дитяча косметика,
- очищаючі засоби,
- догляд за шкірою навколо очей, - сонцезахисна косметика,
- засоби після гоління,
- маски.
Рекомендована концентрація: 0,1-5 %, найбільш поширена концентрація 0,1-0,5%.
Взаємодія з іншими речовинами :
- Сильні кислоти провокують гідроліз і втрату в'язкості
- Концентровані луги також зменшують в'язкість розчину
- Додавання бури - призводить до утворення желатиноподібної маси
- Гуаровая смола поєднується з крохмалями, альгінатами, агар- агаром, ксантаном, іншими смолами і т.п.
- Розчиняється у холодній або гарячій воді, утворюючи в'язку пасту - колоїдний розчин.
|