Мило холодним способом з гарбузовим пюре | Миловаріння рецепти
Мило холодним способом з гарбузовим пюре
Побалуйте свою шкіру зволожуючим милом ручної роботи з чудовим запахом! Пюре гарбуза в складі цього мила багате антиоксидантами і вітамінами А і С, які допомагають шкірі залишатися молодою і свіжою.
Інгредієнти:
- 454 г кокосової олії
- 454 г пальмової олії
- 454 г оливкової олії
- 57 г касторової олії
- 425 г води
- 210 г лугу
- 85 г гарбузового пюре
- 85 г ароматизатора із ароматом гарбуза
- Діоксид титану
- Міка мідного відтінку чи барвник
Вам також знадобиться:
- Пергаментний папір
- Ложки
- Скляна кружка
- 3 великих склянки - скляних, пластмасових або з нержавіючої сталі
(Ніколи не використовуйте алюмінієві ємності, тому що вони вступають в реакцію з лугом)
Форми
- Дерев'яна форма на 1 кг.
- Форма з прозорого пластику
Або
- Дерев'яна форма на 2,5 кг.
Підготуйте всі інгредієнти і інструменти. Постеліть у форму пергаментний папір.
Поради з безпеки:
- Завжди одягайте рукавички та окуляри
- Всипати луг у воду, не навпаки
- Не вдихайте лужні пари; добре провітрюйте приміщення
- Не дозволяйте знаходитись поблизу дітям і домашнім тваринам
- Захистіть робочі поверхні газетою або картоном
- При попаданні лугу в очі, зверніться до лікаря
- При попаданні лугу на шкіру, промийте водою або яблучним оцтом
- Не використовуйте одні і ті ж ємності та інструменти для виготовлення мила і їжі
- Мило має дозріти в темному сухому місці
- У форму для мила необхідно стелити папір для випічки, або використовувати силіконові та пластмасові форми
- Не робіть мило в скляній або алюмінієвій тарі
Крок 1. Зважте і змішайте рослинні олії. Кокосову і пальмову олію необхідно розплавити у мікрохвильовці.
Крок 2. Додайте луг у воду; перемішуйте, поки луг не розчиниться і температура розчину не опуститься до 50-57С. Пам'ятайте, що вода при змішуванні з лугом нагрівається до 90С, тому рукавички необхідні.
Крок 3. Коли температура олій зрівняється з температурою лугу, повільно влийте розчин в олії, весь час перемішуючи. Доведіть блендером до консистенції, коли з"являється слід (2-3 хвилини).
Крок 4. Коли суміш досягла легкого сліду, додайте гарбузове пюре. Потім розділіть на дві частини - в одній чашці 2 / 3, а в іншій - 1 / 3 суміші.
Крок 5. Додайте 1 ст.л. діоксиду титану в склянку 1 / 3 частиною мила, перемішайте блендером.
Крок 6. У другу чашку додайте 1 ст.л. міки, перемішайте.
Крок 7. Додайте запашку. Пам'ятайте, що вона трохи прискорює слід.
Крок 8. Залийте у форму 170 г. світлого мила, потім приблизно 284 г. темного. Долийте форму до верху, чергуючи кольори. Зробіть свірли ложкою, шпателем або шпажкою. Повторіть цей крок для прозорої пластмасової форми.
Порада: якщо у вас одна форма на 2,5 кг., просто чергуйте кольори, поки не заповните її до верху. Потім зробіть свірли.
This project taken from SoapQueen.com blog with permission. Click here to see the original project or go to BrambleBerry.com for supplies.