Новинки

Поліфеноли винограду 25мл.

20.00 грн.
Поліфеноли виноградних кісточок - найсильніший антиоксидант, який унікальним способом зберігає Вашу ...

Детальніше...

Суміш тригліцеридів капронової та каприлової кислот 25г.

18.00 грн.
INCI: Caprylic / Capric TriglycerideТригліцериди каприлової і капринової кислот - масляна рідина, що...

Детальніше...

Бензофенон 3 (уф-фільтр) 10г.

14.00 грн.
Біла кристалічна речовина. Не розчиняється у воді, розчиняється в маслах і емульсіях. У косметиці за...

Детальніше...

Емульгатор SIMULGREEN 20г.

58.00 грн.
SIMULGREEN 18-2 - неіоногенний гліколіпідний емульгатор М / В рослинного походження, в концентрації ...

Детальніше...

ПАР Proteol OAT (25мл.)

30.00 грн.
Вівсяний ПАР (Proteol ОАТ PF)INCI: Sodium Lauroyl Oat AminoacidsЗовнішній вигляд: світла, злегка зам...

Детальніше...

ПАР Proteol APL (25мл.)

27.00 грн.
INCI: sodium cocoyl apple amino acidsСиноніми: яблучний протеол, яблучний ПАР, Proteol AplПризначенн...

Детальніше...

Гідроксиетилцелюлоза (ГЭЦ, ДЕЦ) 10г.

22.00 грн.
INCI: Hydroxyethylcellulose (HEC) - оксиетилцелюлоза, натросолОпис: Дрібні гранули, порошок, молочно...

Детальніше...

Previous
Наступна
Кошик
VirtueMart
Ваш кошик пустий.

Логін
mylo.lviv.ua Корисні статті Як вибрати барвники для мила
  Барвники для саморобного мила - це один із головних інструментів миловара. Погодьтеся, біле мило - це занадто нудно й одноманітно. А за допомогою барвників можна зробити мило всіх кольорів веселки і настрою. Кольори можна змішувати і отримувати нові, все залежить тільки від вашої фантазії! Барвники бувають різні - водо-і жиророзчинні, натуральні, пігменти, перламутри та ін
У цій статті ми розглянемо всі види барвників для мила, їх особливості застосування для різних сортів мила.

  Гелеві  харчові водорозчинні барвники для мила. Це звичайні харчові барвники, які бувають як у порошку, так і в рідкій формі. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті в кулінарному відділі, і повсюдно перед Великоднем. Щоб зробити з сухих порошкових барвників рідкі, просто розітріть їх з гліцерином, і перелийте у флакон. Харчові водорозчинні барвники легко змішувати між собою, експериментуючи з новими відтінками. На 100 грам мильної основи досить використовувати 1-7 крапель, залежно від бажаної насиченості кольору.
Мінус харчових барвників - міграція кольору з часом. Тобто, якщо ви робите різнобарвне мило, кордони через деякий час (одна-два тижні) стануть розпливчастими. Щоб уникнути цього, для різнобарвного мила користуйтеся пігментами.
  Діоксид титану. Щоб надати прозорої мильної основі білизну та непрозорість, використовується діоксид титану. В залежності від кількості доданого діоксиду титану мило виходить абсолютно матове або трохи «помутнівше», що дозволяє створювати різні візуальні ефекти. На 1 кг прозорої мильної основи досить 3-5 гр. діоксиду титану.
  Мінеральні пігменти. Звичайно ж, не варто навіть і говорити про те, що потрібно вибирати косметичні пігменти для фарбування мила. Якість і очистка пігментів сильно відрізняється - адже крім косметики і мила, пігменти використовуються в промислових фарбах, для фарбування машин і пр. Пігменти використовуються як для фарбування мила з основи, так і для мила з нуля. Вони не мігрують в милі з часом, зберігають яскравість і чистоту кольору.
  Неонові пігменти. Ці пігменти для мила з'явилися зовсім недавно, в пам'ять про дискотечні 80-ті роки, але вже користуються популярністю у миловарів. Неонові пігменти дають яскраві, стійкі кольори, і дуже економічні у використанні. А ще неоновими пігментами можна малювати на милі.
  Перламутри (міки). Найчастіше перламутри використовуються для прикраси мила. Ніжний перламутровий колір надає милу розкіш і презентабельний вигляд. Перламутри також широко використовуються в декоративній косметиці. За допомогою перламутру можна створити дивовижні ефекти перламутрової поверхні мила.
  Натуральні барвники. Такі барвники воліють любителі всього натурального і органічного. В якості натуральних барвників використовуються трави, порошки, кольорові глини, пудра какао. Фрукти і овочі при додаванні в мило у вигляді пюре також дають деякі натуральні відтінки.
 
  Зовсім недавно з'явилися нові натуральні барвники-екстракти для мила, які дуже популярні у миловарів, що віддають перевагу все натуральне. Це концентровані натуральні екстракти паприки, аннато, хвої, і мікроводорості дуанеліі. Вони повністю натуральні, нешкідливі й нетоксичні.
 Розглянемо натуральні барвники:
Червоний колір мила вийде при додаванні:
    - Буряк (від приглушено-рожевого до червоного)
    - Марроканська червона глина (червоно-коричневий колір)
    - Рожева глина (червоно-коричневий колір)

Персиковий:
    - Кайєнський перець (порошок перцю чилі, застосовувати з обережністю - дуже пекуче речовина!)
    - Паприка (від легкого персикового до лососевого - може подразнювати шкіру. Пропорція: 2.5-5 мл на 500 гр мила.)

Помаранчевий:
    - Анато насіння (спочатку розчиняється в маслі - жовто-оранжевий)
    - Морква (від жовтого до помаранчевого)
    - Гарбуз (насичений помаранчевий колір)
    - Обліпихова олія
    - Куркума

Жовтий:
    - Квітки календули
    - Квіти ромашки (бежево-жовтий)
    - Каррі порошок (від золотого до бурштинового, застосовувати обережно - може подразнювати шкіру)
    - Куркума (від персикового і оранжевого, приблизно 5 мл на 1.2 кг мила)
    - Шафран

Зелений:
    - Люцерна (легкий зелений)
    - Огірок (яскраво-зелений колір)
    - Хна порошок (від оливкового до насиченого сіро-зеленого та коричневого кольору, 15 мл на 2.3 кг мила)
    - Водорості
    - Спіруліна (від зеленого до смарагдового)
    - Шавлія
    - Шпинат (світло-зелений)
    - Петрушка або кріп сухі (світло-зелений колір)

Блакитний:
    - Ефірне масло ромашки (від блакитного до синього)

Синій:
    - Індиго корінь (насичений синій - може забарвлювати шкіру)

Коричневий:
    - Кориця (від бежевого до коричневого - може бути подразником шкіри)
    - Гвоздика подрібнена
    - Какао порошок
    - Зерна кави подрібнені, кавова гуща (від коричневого до чорного кольору)
    - Корінь живокосту (легкий, молочно-коричневий колір)
    -Ягоди бузини (спочатку додають в розчин лугу-світло-коричневий) (Ймовірно, мова йде про "милі з нуля")
    - Шипшина подрібнений (від світло-коричневого до насиченого коричневого)
    - Шматочки шоколаду (коричневий)
    - Каркаде (червоні квіти гібіскуса - фіолетовий, ліловий)
    - Палений цукор

Білий:
    - Каолін
    - Діоксид титану (яскравий білий)

Бежевий:
    - Молоко (від світло-бежевого до коричневого кольору, залежно від жирності та вмісту цукру)

Сірий:
    - Насіння маку (від сіро-синіх до світло-чорних вкраплень)
    - Подрібнена пемза
    - Вугілля (у білій основі дає сірувато-ліловий )

Додати коментар


Оновити