Як працювати з мильною основою
Мильна основа - ідеальний продукт для виготовлення мила ручної роботи в домашніх умовах.
До складу мильної основи входять рослинні жири, луг, вода і гліцерин. Мильна основа (яку Ви можете купити в нашому магазині) повністю готова до використання і безпечна для щоденного застосування.
Основні два види мильної основи: біла і прозора.
Прозора основа - хороша для виготовлення мила з різними добавками, вкрапленнями, візерунками, так як їх добре видно. Також вона просто необхідна для рецептів "мило в милі" і для отримання темних і насичених відтінків.
Біла основа - на відміну від прозорої, дає менш яскраві кольори, тому що в ній міститься косметичний барвник Діоксид титану, який "замутняє" і приглушує кольорові барвники. Однак вона буде потрібна Вам для створення ефектного "листкового мила", а також для отримання ніжних пастельних тонів в однотонному милі. Зробити білу основу можна самому, купивши Діоксид титану і додавши його у прозору основу. Для цього не забудьте попередньо розвести Діоксид в окремому посуді з невеликою кількістю масла і тільки після отримання однорідної маси, додайте його в мильну основу.
Перед тим як приступати до роботи з основою визначтеся з рецептом майбутнього мила: підберіть барвники, ароматизатор, ефірні та базові масла, які будете використовувати для мила. Підберіть і приготуйте форму, організуйте робоче місце. Тільки після цього можна приступати до розм'якшення основи:
1. Поріжте основу на невеликі кубики (1,5 - 2 см)
2. Помістіть кубики в скляний посуд (можна використовувати також пластиковий посуд, яка витримує нагрівання в мікрохвильовій печі)
3. Розігрійте основу в мікрохвильовій печі або на водяній бані до температури 60-65 градусів за Цельсієм
4. Поки основа знаходиться в рідкому стані додайте інгредієнти за рецептом
5. Залийте мильну основу в приготовану форму, заздалегідь збризнувши її спиртом (щоб не було пухирців)
6. Бризніть спиртом (використовуйте флакон з дрібним пульверизатором) на поверхню мила, відразу після того, як залили його у форму. Бульбашки на поверхні зникнуть прямо у Вас на очах
7. Через 30-40 хвилин Ваше мило можна діставати з силіконової форми і через 1-2 години з пластикової
Увага!
* Намагайтеся не перегрівати основу і особливо не доводити її до кипіння - це призводить до її висихання (випаровується вода) і до утворення пінки (від неї дуже важко потім позбутися)
* Намагайтеся не змішувати основи різних виробників в одному милі. Різні за складом вони можуть відшаровуватися і погано перемішуватися
* Все, що ви додаєте в мильну основу, знижує мілкість готового мила, тому дотримуйтесь рекомендацій з дозування!
* Все, що колись росло (трави, ягоди, чай, шматочки фруктів) з часом темніє в милі і може виглядати не дуже гарно (хоча деякі рецепти на це і розраховані !!!). Пам'ятайте про це, вибираючи сухоцвіти, фрукти для вашого мила.
* Якщо мило не використовується, не залишайте його неупакованим - воно може з часом висохнути і втратити аромат. Для пакування підійде звичайна харчова плівка
Вдалих Вам рецептів!
До складу мильної основи входять рослинні жири, луг, вода і гліцерин. Мильна основа (яку Ви можете купити в нашому магазині) повністю готова до використання і безпечна для щоденного застосування.
Основні два види мильної основи: біла і прозора.
Прозора основа - хороша для виготовлення мила з різними добавками, вкрапленнями, візерунками, так як їх добре видно. Також вона просто необхідна для рецептів "мило в милі" і для отримання темних і насичених відтінків.
Біла основа - на відміну від прозорої, дає менш яскраві кольори, тому що в ній міститься косметичний барвник Діоксид титану, який "замутняє" і приглушує кольорові барвники. Однак вона буде потрібна Вам для створення ефектного "листкового мила", а також для отримання ніжних пастельних тонів в однотонному милі. Зробити білу основу можна самому, купивши Діоксид титану і додавши його у прозору основу. Для цього не забудьте попередньо розвести Діоксид в окремому посуді з невеликою кількістю масла і тільки після отримання однорідної маси, додайте його в мильну основу.
Перед тим як приступати до роботи з основою визначтеся з рецептом майбутнього мила: підберіть барвники, ароматизатор, ефірні та базові масла, які будете використовувати для мила. Підберіть і приготуйте форму, організуйте робоче місце. Тільки після цього можна приступати до розм'якшення основи:
1. Поріжте основу на невеликі кубики (1,5 - 2 см)
2. Помістіть кубики в скляний посуд (можна використовувати також пластиковий посуд, яка витримує нагрівання в мікрохвильовій печі)
3. Розігрійте основу в мікрохвильовій печі або на водяній бані до температури 60-65 градусів за Цельсієм
4. Поки основа знаходиться в рідкому стані додайте інгредієнти за рецептом
5. Залийте мильну основу в приготовану форму, заздалегідь збризнувши її спиртом (щоб не було пухирців)
6. Бризніть спиртом (використовуйте флакон з дрібним пульверизатором) на поверхню мила, відразу після того, як залили його у форму. Бульбашки на поверхні зникнуть прямо у Вас на очах
7. Через 30-40 хвилин Ваше мило можна діставати з силіконової форми і через 1-2 години з пластикової
Увага!
* Намагайтеся не перегрівати основу і особливо не доводити її до кипіння - це призводить до її висихання (випаровується вода) і до утворення пінки (від неї дуже важко потім позбутися)
* Намагайтеся не змішувати основи різних виробників в одному милі. Різні за складом вони можуть відшаровуватися і погано перемішуватися
* Все, що ви додаєте в мильну основу, знижує мілкість готового мила, тому дотримуйтесь рекомендацій з дозування!
* Все, що колись росло (трави, ягоди, чай, шматочки фруктів) з часом темніє в милі і може виглядати не дуже гарно (хоча деякі рецепти на це і розраховані !!!). Пам'ятайте про це, вибираючи сухоцвіти, фрукти для вашого мила.
* Якщо мило не використовується, не залишайте його неупакованим - воно може з часом висохнути і втратити аромат. Для пакування підійде звичайна харчова плівка
Вдалих Вам рецептів!