Ваніль бурбонська стручки (Мадагаскар)( mylo.lviv.ua ) |
Показати велике зображення |
25.00 грн.
|
|
Зняті плоди (стручки з дрібним дуже ароматним насінням) піддаються ферментації, сушінню, потім поміщають у скляні колби герметично закупорюють для збереження запаху. З часів ацтеків, ваніль вважається афродизіаком. В давнину вважали, що тільки екстракти та настойки на спирті мають таку дію, але стаття, написана німецьким лікарем в 1762 році все змінила. Лікар стверджував, що 342 імпотенти були вилікувані, приймаючи відвар з ванілі. У сучасному світі проводилися випробування за допомогою ароматерапії з різними ароматами і більшість чоловіків відреагували на запах ванілі. Хоч і не багато випробувань було зроблено на ванілі по відношенню до будь-якої конкретної користі для здоров'я, але вона чудово зарекомендувала себе при процесах травлення, нормалізуючи їх. Також вона застосовується в косметології, оскільки ваніль підвищує м'якість і еластичність шкіри, знімає запалення, усуває висипку і роздратуподразнення, має відбілюючий ефект. Але потрібно бути обережним, тому що ваніль може викликати алергічну реакцію. Хімічний склад стручка ванілі:
Харчова промисловість:
Унікальні властивості ванілі - одного з найпопулярніших інгредієнтів в косметології, дозволяють зробити будь-яку косметичну процедуру або продукт максимально приємними. При цьому ваніль і її екстракти мають ряд цілющих властивостей: • підвищення еластичності шкіри (вікова косметика); • пом'якшення шкірних тканин (дитяча ванна лінія, чутлива шкіра); • усунення нервової висипки і подразнень (дерматопрепарати, пляжна косметика, догляд за волоссям); • антисептичні якості (підліткові акне, гормональні капризи шкіри). Довжина одного стручка 17-19 см. Стручок ванілі - як з ним працювати? Ваніль в стручках надзвичайно легко використовувати. Практично весь аромат ванілі міститься в її насінні, тому для приготування різних страв застосовується простий спосіб - стручок ванілі розрізається вздовж навпіл і ножем зішкрібається насіння з обох утворених половинок. До вашої страви додається отримане таким чином насіння. Половинки стручка, що лишились, можна використати для ароматизації цукру - просто покладіть їх у банку з цукром і щільно закрийте. Через кілька днів будете мати чудовий цукор з ароматом ванілі. Таким самим способом можна ароматизувати натуральну каву, чай, какао - головне, щоб посудина була щільно закрита і не містила багато повітря. Готування на основі молока Якщо при приготуванні Ваших страв потрібно використовувати молоко, тоді стручок ванілі застосовують так: нагрійте кип?ячене молоко, розріжте ваніль навпіл, відділіть ножем насіння і киньте його разом з половинками стручка в молоко. Нагрівайте, не доводячи до кипіння, молоко з ваніллю протягом десяти хвилин. Чим довше насіння буде в молоці, тим краще розкриється аромат. Ванільний цукор Для отримання ванільного цукру просто змеліть цукор разом зі стручком ванілі у блендері. Для кращого результату поріжте стручок поперек на 4-5 частин. Екстракт ванілі Ви можете приготувати екстракт ванілі в домашніх умовах найвищої якості. Для цього візьміть 100 грамів стручків ванілі вищого ґатунку, поріжте їх вздовж навпіл і на три-чотири частини поперек, покладіть до тари з темного скла і залийте 250 грамами горілки 37-40? (не використовуйте алкоголь більшої міцності - ваніль не розкриє свій аромат в повній мірі). Поставте вашу скляну ємність в прохолодне темне місце на 6 місяців. Протягом першого тижня раз на добу струшуйте екстракт. В результаті Ви отримаєте екстракт найвищої якості! Зберігання: стручки ванілі потрібно зберігати в темному сухому місці, в запечатаній банці, загорнутими у папір, щоб до них не добралася волога. Не можна зберігати їх в холодильнику, так як вони засихають і кристалізуються. |
|
|